Slaaptips van COCO-MAT: Krachtdutjes, ademhaling, spieren & vermoeidheid.

Sleep Tips by COCO-MAT: Power naps, αναπνοή, μύες & κούραση

Prioriteit geven aan een goede slaap betekent prioriteit geven aan liefde voor mezelf. Helaas zijn slapeloosheid 's nachts, slaapstoornissen en slaapangst vandaag de dag veelvoorkomende problemen die stress en irritatie veroorzaken in ons dagelijks leven.

Maar hoe kunnen we van onze slaap genieten en van deze uren rust een ritueel maken? De slaapexperts van COCO-MAT onthullen de geheimen voor ons om 'te slapen van de natuur, wakker te worden van een droom!

De kracht van powernaps

Hoewel powernaps heel heilzaam kunnen zijn, zullen de resultaten tegengesteld zijn aan wat we willen als we overdrijven met lange of onregelmatige dutjes overdag. Onze slaap wordt negatief beïnvloed, raakt ontregeld en in plaats van ons uitgerust te voelen, vallen we in een diepe lethargie.

Het beste is om een schema op te stellen en je daar zoveel mogelijk aan te houden. Op deze manier zal elk dutje letterlijk een "power" dutje zijn, want we zullen verfrist wakker worden!

Diep ademhalen

Nadat je op bed bent gaan liggen, sluit je je ogen en begin je diep en langzaam adem te halen. Bij elke inademing zorg je ervoor dat je borstkas zich vult met zuurstof en bij elke uitademing laat je alle lucht eruit.

Om het ontspannen nog makkelijker te maken, leg je een lavendelkussentje over je ogen, net als bij een slaapmasker. Je kunt het lavendelkussen ook onder je slaapkussen leggen. De lavendelgeur zal je kalmeren en het masker zal elk spoor van licht blokkeren, wat je zal ontmoedigen om je ogen te openen of gestoord te worden tijdens het slapen.

Progressieve spierontspanningsmethode

Als je jezelf volledig wilt bevrijden van de stress van de dag voordat je naar bed gaat, probeer dan eens iets anders. De Progressieve Spierontspanningsmethode is een bekende techniek om stress te bestrijden. Begin bij de tenen, span de spiergroepen van het gebied zo strak mogelijk aan en ontspan ze daarna volledig. Herhaal dit proces tot aan het hoofd en dan... zoete dromen!

Onze vermoeidheid waarschuwt ons

De tactiek om te gaan slapen als je echt moe bent is de "sleutel" tot een rustige slaap. Het klinkt voor de hand liggend, maar velen van ons passen het niet toe. Te veel moeite doen om in slaap te vallen leidt alleen maar tot teleurstelling. Een goede gewoonte is om op te staan uit bed als we niet in slaap zijn gevallen in de eerste 20 minuten. Een wandeling binnenshuis of iets ontspannends doen, zoals een boek lezen of naar muziek luisteren, zal zeker helpen om te ontspannen.

Klinkt goed, toch? We moeten echter afsluiten met nog een advies: Voordat je begint met het implementeren van tips voor beter slapen, zou het goed zijn om te bedenken dat ze niet bij iedereen op dezelfde manier passen. Zoek de tips waardoor jij je beter voelt en die passen bij jouw mindset, zodat je ze deel kunt laten uitmaken van het ritueel dat je volgt voordat je in bed stapt.

 

s Nachts is mijn tijd om te genezen.