Het Pillow Positive Project

 

COCO-MAT steunt sinds 2012 vrouwen die een borstkankeroperatie hebben ondergaan, als onderdeel van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Tot nu toe zijn meer dan 10.000 vrouwen geholpen door hen hartvormige kussens aan te bieden.
Zeven oncologische ziekenhuizen in Griekenland, 3 in Duitsland en 2 in België en Nederland hebben zich met groot succes aangesloten bij deze actie en ontvangen positieve en bemoedigende feedback, zodat COCO-MAT vol vertrouwen vrouwen in nood kan blijven ondersteunen.

Het initiatief met de naam Heart Pillow Project begon in 2001 in het Erlanger Medical Center in Tennessee, VS en is uitgebreid naar meer dan 50 steden in 18 landen over de hele wereld, met de vrijwillige hulp van veel mensen over de hele wereld.

Vandaag de dag helpt COCO-MAT, dat deze actie "The Pillow Positive project" noemt, nog meer vrouwen door middel van verschillende activiteiten en samenwerkingsverbanden met oncologische ziekenhuizen en privéartsen, met als doel een wereldwijde beweging van steun.

 

Wat is het Pillow Positive project?

 

Het Pillow Positive kussen is een zacht hartvormig kussen dat is ontworpen als hulpmiddel voor vrouwen die een operatie hebben ondergaan voor de behandeling van borstkanker.

In welk stadium kunnen ze worden gegeven?

Hartkussentjes worden aan vrouwen gegeven in de allereerste postoperatieve fase en helpen hen onmiddellijk om sneller te herstellen.

Waar helpt de vorm bij?

Door de vorm van het kompres kunnen vrouwen het onder de arm houden, wat de pijn verlicht, de zwelling helpt te verminderen en de incisieplaats beschermt.

De ondersteuning is erg belangrijk omdat erkende artsen hebben gemeld dat het het gebruik van pijnstillers tot op zekere hoogte vermindert en de psychologie van patiënten verbetert.

Zie de rapporten van artsen:

https://www.youtube.com/watch?v=pRfGQTVmd9w

Van welk materiaal is het gemaakt?

Het is gemaakt van een 100% katoenen omhulsel dat zacht contact met de huid garandeert, terwijl de vulling, gemaakt van wasbare zuivere scheerwol, voor de nodige hygiëne zorgt. Het hartvormige kussen wordt gedragen en aangeboden in een COCO-MAT katoenen lakenzak.

Het hartvormige kussen is gemaakt van natuurlijke materialen met de bekende knowhow die COCO-MAT gebruikt voor haar producten.

 

 

Doe mee met onze beweging

 

Ons doel is om deelname aan het Pillow Positive Project aan te moedigen en vrouwen met borstkanker over de hele wereld te steunen. We waarderen elke verwijzing van stichtingen, organisaties en ziekenhuizen.

Stuur een e-mail naar [email protected] en sluit je aan bij de Pillow Positive-beweging of verwijs geïnteresseerde personen en organisaties in nood door.

Voordelen van het lidmaatschap van het Pillow Positive Project:
- Ontvang nieuwsbrieven over toekomstige activiteiten en kussen donaties.

- Neem deel aan de voorbereiding van kussens en de levering ervan aan ontvangers, indien gewenst.

- Word een positieve ambassadeur van het Pillow Positive Project door nieuws over de acties te delen via persoonlijke sociale netwerken.