Onze filosofie

Al onze acties zijn gericht op een groter doel: vredige slaap.

HET ORTHOSOMATISCHE PRINCIPE

Gebaseerd op het idee dat ons lichaam (of soma in het Grieks) van nature weet wat goed (ortho in het Grieks) voor het lichaam is, hebben we zeer elastische matrassen ontwikkeld die zich perfect kunnen aanpassen aan elke vorm en gedaante.

In elk product worden meerdere lagen natuurlijke materialen gestapeld. Er worden geen metalen veren gebruikt. Stevigere lagen met elastische kokosvezels zorgen voor ondersteuning van het lichaamsgewicht, terwijl de meer elastische lagen met natuurlijk rubber de vorm van het lichaam volgen en zachtjes elke ronding omhelzen.

In plaats van uw lichaam te laten aanpassen aan de manier van werken van een matras met metalen veren, hebben we een matras gemaakt die "luistert" naar uw lichaam en zich overgeeft aan de behoefte aan de juiste ondersteuning.

Dat is de essentie van het orthosomatische principe!

MAAK KENNIS MET DE ERGO-BASE

Stap voor stap besteden we talloze uren om elke ergo-base met de hand te maken en in de bedmatrassen te plaatsen.

De ergo-base is een ingenieus onderdeel - een handige innovatie ontworpen om uw comfort naar een nieuw niveau te tillen. De ergo-base is het belangrijkste element van onze kenmerkende slaapsystemen. De ergo-base maakt het bedmatras vrijwel bodemloos door te reageren op elke lichaamsbeweging en het gewicht zachtjes te absorberen. Hij biedt maximale elasticiteit, zorgt voor een perfecte luchtcirculatie en zorgt voor een gelijkmatige ondersteuning en gewichtsverdeling. Stap voor stap besteden we ontelbare uren om elke ergo-base met de hand te maken en in de bedmatrassen te plaatsen. Hij bestaat uit buigzame latten van eucalyptushout, die rusten op drie of vier banen natuurlijk rubber.
Elke lamel wordt zorgvuldig vastgemaakt in een stoffen zak die op de buitenhoes van de banen is genaaid.

METAALVRIJ SLAPEN

Ervaar de metaalvrije slaap.

COCO-MAT maakt handgemaakte slaapproducten zonder metalen pocketveren, met als doel een natuurlijkere slaapervaring te bieden. De overtuiging is dat matrassen zonder veren superieur zijn in vergelijking met die met veren. Natuurlijke materialen kunnen een meer homogene en isometrische ondersteuning bieden aan het lichaam, ze creëren geen geluidsbronnen en ze hebben een langere levensduur. Dankzij hun eigenschappen van elasticiteit en herstel zijn natuurlijke materialen bestand tegen de tijd, in tegenstelling tot veren die na verloop van tijd hun elasticiteit verliezen.