Natuurlijke materialen

 

COCO-MAT is geïnspireerd door moeder natuur en gebruikt uitsluitend natuurlijke en recyclebare materialen voor de vervaardiging van haar producten.
Materialen zoals katoen, kokosvezels, natuurlijk rubber, zeegras, eucalyptus, massief hout, paardenhaar, linnen, wol, cactus en lavendel, afkomstig uit Griekenland en Europa, vormen de basiselementen van alle producten.

Katoen

Katoen - Licht, comfortabel, zacht materiaal dat ons koel houdt door het lichaam te laten ademen. Een prettige stof en een natuurlijk hypoallergeen, met indrukwekkende waterabsorberende eigenschappen.

Kokosvezel

De buitenste schil van de bekende kokosnoot is een massa dunne, duurzame vezels. Deze worden geëxtraheerd, in lagen gevormd en gebruikt in onze producten na toevoeging van vloeibaar natuurrubber voor meer elasticiteit. Kokosvezels staan bekend om hun duurzaamheid en uitstekende isolerende eigenschappen, terwijl ze tegelijkertijd zorgen voor voldoende ventilatie in het eindproduct.

Natuurlijk rubber

Natuurlijk rubber komt in de vorm van een melkachtig sap en wordt getapt uit de stam van de tropische Hevea boom. Volgens een traditionele methode wordt het sap omgezet in een elastische substantie, en vervolgens tot lagen verwerkt. Natuurlijk rubber is een uitzonderlijk duurzaam materiaal met een poreuze textuur die voor voldoende ventilatie zorgt. Bovendien staat het bekend als een onherbergzame omgeving voor microben en bacteriën.

Zeegras

Zeegras is een schat van zeldzame kwaliteit en gedijt in overvloed in de beroemde zeeën en kusten van Griekenland. We verzamelen en reinigen ze zorgvuldig. Zeegras bevat jodium, een essentieel bestanddeel van de schildklierhormonen en van vitaal belang voor een goede gezondheid. Zeegras wordt in Griekenland geserveerd als saladegerecht en als sushi over de hele wereld. Het heeft onder andere een bestrijdende werking tegen allergieën, astma en luchtwegaandoeningen.

Eucalyptus

Bekend en zeer gerespecteerd om zijn verzachtende eigenschappen en karakteristieke geur. Deze geurige bladeren worden van oudsher gebruikt als remedie. Ze helpen het immuunsysteem te versterken, verlichten luchtwegklachten en hebben een positief effect op de concentratie. We gebruiken gedroogde eucalyptusbladeren die hun verfrissende geur verspreiden.

Hout

Hout - een materiaal dat bekend staat om zijn buigzaamheid en maximale sterkte. COCO-MAT gebruikt massief hout dat strikt niet-chemisch behandeld is, waardoor de kwaliteit, gratie en authentieke schoonheid van dit eeuwenoude materiaal zijn werk kan doen.

Paardenhaar

Paardenhaar creëert een droge omgeving en is goed voor mensen die lijden aan reuma, dankzij de vochtregulerende eigenschappen. Het materiaal dat we gebruiken is afkomstig van de manen en staart van het paard. Het wordt in lagen gevormd en vervolgens bespoten met natuurlijk rubber voor extra elasticiteit.

Linnen

Linnen is afkomstig van een bescheiden plant, maar heeft een rijke geschiedenis als een van de topkwaliteiten in de stoffenwereld. Linnen stoffen zijn weelderig zacht, uitzonderlijk absorberend en zeer duurzaam. Linnen staat bekend als een "koele stof", vooral geschikt voor de warmere seizoenen.

Wol

Dankzij de unieke isolerende eigenschappen is wol misschien wel het enige materiaal dat ons warm kan houden in de winter en koel in de zomer. Met zijn verbazingwekkende vermogen om 1/3 van zijn gewicht aan water te absorberen, slaagt het erin om de luchtvochtigheid in de omgeving op natuurlijke wijze te reguleren.

Cactus

Deze zware plant is al bijna 35 miljoen jaar een bewoner van deze planeet. Toch zijn zijn zeldzame eigenschappen bijna onaangetast gebleven door menselijk vernuft. We gebruiken zijn extreem robuuste en veerkrachtige vezels - in dunne lagen - om de vochtigheid te reguleren en een droge omgeving te behouden.

Lavendel

Een geurige struik, afkomstig uit de paramediterrane regio's en beroemd om zijn geneeskrachtige eigenschappen, die onze voorouders goed wisten te gebruiken. De essentiële olie wordt veel gebruikt in cosmetica, parfums, balsems en medicijnen. COCO-MAT gebruikt gedroogde lavendel bloemknoppen in en onder kussens om een rustige slaap en ontspanning te bevorderen.