Hoe kiest u het juiste kussen?

Waarom is het kiezen van het juiste kussen zo belangrijk?

Het juiste kussen kiezen is even belangrijk als de juiste matras kiezen. Het is de laatste stap die de ondersteuning zal perfectioneren die we nodig hebben en die een goede en unieke slaapervaring zal vervolledigen.
Tijdens de slaap moeten ons hoofd en nek in dezelfde positie blijven, alsof we rechtop staan. Kracht uitgeoefend op de nek bij gebrek aan voldoende ondersteuning wordt algemeen beschouwd als een van de oorzaken van het cervicaal ribsyndroom en rugpijn.
Daarom is het kiezen van het juiste kussen uiterst belangrijk voor een goede nachtrust.

Hoe kunnen we het juiste kussen kiezen?

Het eerste waar we rekening mee moeten houden bij het kiezen van het juiste kussen is onze slaapvoorkeur. Als we bijvoorbeeld meestal op onze rug liggen, moet ons kussen in het midden elastischer zijn zodat het ons hoofd beter kan vasthouden en ondersteunen. Als we op onze zij liggen, is de afstand tussen schouder en nek 2,5 tot 5 keer groter dan de afstand die onze nek voelt als we op onze rug liggen. Als je dus liever op je zij slaapt, moet je kussen dikker en minder elastisch zijn in het centrale middengedeelte. Naast onze favoriete slaaphouding moeten we er ook rekening mee houden dat verschillende lichaamstypes verschillende behoeften hebben. Een volwassen lichaam heeft bijvoorbeeld meer ondersteuning nodig dan een lichaam van een opgroeiend kind. Bovendien verschilt het gewicht van ons hoofd, dat 8% van ons totale lichaamsgewicht uitmaakt, van man tot man en varieert het van 3,5 tot 5,5 kg.

Daarom heeft een lang, gebouwd figuur een grotere ondersteuning voor het hoofd en de nek nodig dan een korter en lichter lichaam. Tot slot moeten we bij het kiezen van het juiste kussen niet vergeten bij welke matras dit kussen past. Een meer elastische matras die de rondingen van ons lichaam volgt, werkt goed met de meeste hoofdkussens, terwijl een hardere of minder elastische matras dikkere kussens nodig heeft om onze nek beter te ondersteunen. U kunt ook een nog elastischer kussen kiezen als u op een topmatras slaapt, omdat uw topmatras de ondersteuning van uw lichaam en nek verder verbetert.

Hoe kunnen we ons kussen aanpassen aan onze behoeften?

Hoofdkussens gevuld met vlokken natuurlijk rubber kunnen gemakkelijk worden aangepast aan uw individuele behoeften en slaapvoorkeuren.
Dankzij de aparte compartimenten en het ritssysteem kunt u het volume en de elasticiteit van uw kussen aanpassen door vulmateriaal te verwijderen of toe te voegen.