Algemeen

Waar worden de matrassen gemaakt?

Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in het industriegebied van Xanthi, Griekenland, waar de producten worden gemaakt in een fabriek van 123.000 m2 met extra kantoorruimte van 25.000 m2.

Kan ik een matras op maat bestellen?

De matrassen, bedmatrassen en topmatrassen kunnen op maat worden gemaakt.

Waarom wordt de tweepersoonsmatras niet uit één stuk geproduceerd?

De twee binnenhoezen van de matrassen zijn aan de bovenkant met een enkele naad aan elkaar verbonden. Daarbovenop komt een tweede buitenhoes, die uit één stuk bestaat, zonder naad. Op deze manier zijn de matrassen onafhankelijk, maar zonder tussenruimte. De reden waarom we dit doen is zodat a) iemands lichaamsgewicht geen invloed heeft op het andere lichaam, b) zodat ze gemakkelijker te behandelen zijn (met betrekking tot transport, verwijderen van de hoezen, omdraaien, enz.)

Als ik mijn eigen onderstel heb, moet dit dan aan bepaalde criteria voldoen voor een COCO-MAT matras?

De matras moet op een ondergrond liggen die ventilatie toelaat. De planken die de matras ondersteunen moeten recht, stabiel en 2 cm dik zijn met een afstand van 5-7 cm tussen elke plank. Het is niet aan te raden om de matras te ondersteunen met grote houten planken zonder tussenruimte, omdat de matras dan niet genoeg ventileert.

Matras

Wat moet ik weten over het onderhoud van mijn matras?

De matras moet om de zes maanden omgedraaid worden zodat het bovenste gedeelte waar het hoofd op rust de plaats inneemt van het onderste gedeelte. Bovendien moet de matras elke zes maanden of minder worden omgedraaid om de materialen te doen herleven. Bij tweepersoonsmatrassen moet de naad van de binnenhoes altijd naar boven wijzen. De matras mag niet zonder hoes aan de zon worden blootgesteld, omdat zonlicht ervoor zorgt dat natuurlijk rubber depolymeriseert en ontbindt. Bovendien moet het beschermd worden tegen water, zweet of andere vloeistoffen. Als het opgeborgen moet worden, is het sterk aanbevolen om het op één van de lange zijden te leggen (horizontaal en gelijkmatig nooit op de zijkantΙ) . Zet de matras nooit rechtop, op de korte kant, want dan verslijten de materialen. Zie voor meer onderhoudstips onze Slaapsysteemhandleiding, de 4-lagen handleiding en de onderhoudsvideo

Zijn de matrashoezen wasbaar?

Ze kunnen worden gewassen in de wasmachine op 30 °C, zonder te centrifugeren en gedroogd in een goed geventileerde ruimte uit de buurt van direct zonlicht. Daarnaast is het aan te raden om ze, voordat ze helemaal droog zijn, op te rekken om de kans op krimpen te minimaliseren.

Wat voor soort basis wordt aanbevolen voor een matras?

De matras moet op een ondergrond liggen die ventilatie toelaat. De latten die de matras ondersteunen moeten recht, stabiel en 2 cm (0,8 in.) dik zijn met een onderlinge afstand van 5-7 cm (2-2,7 in.). Het is niet aan te raden om de matras op grote houten planken zonder tussenruimte te leggen, omdat de matras dan niet voldoende geventileerd wordt. De matras mag nooit op vlakke oppervlakken, dikke stoffen of plastic zakken worden gelegd, omdat deze de ventilatie tegenhouden.

Geven de matrassen geur af?

Zoals gebruikelijk bij alle natuurlijke materialen, verspreiden onze materialen ook een heel subtiele geur voor een korte periode. Wees gerust, deze geur is van nature onschadelijk en neemt na verloop van tijd gestaag af.

Hebben de matrassen een akarea?

Met betrekking tot akarea, die zich heeft ontwikkeld tot de belangrijkste oorzaak van allergieën in onze tijd, moeten we het volgende benadrukken: zolang de hoezen van onze matrassen gewassen zijn, is het risico op het aantrekken van akarea geëlimineerd.

Waarom heeft de matras een rits?

De matrassen hebben ritsen zodat de hoezen verwijderd en gewassen kunnen worden. We hechten ook veel waarde aan het vertrouwen van onze klanten in onze producten; met de ritsen kunnen we laten zien en uitleggen wat er in elke matras zit.

Bedmatras

Wat zijn de voordelen van een bedmatras?

Het bedmatras bestaat uit een frame (eenvoudige houten basis) en een matras, alles in één. Er is echter een fundamenteel verschil tussen een bedmatras en een eenvoudig bed met een matras erop: de ergonomische basis; hierop rusten alle lagen van het bedmatras. De ergonomische bodem is gemaakt van eucalyptushouten latten en stukjes massief natuurrubber (beter bekend als natuurlatex). De houten latten zijn 6 cm breed en 1 cm dik. Ze worden ondersteund door 4 banen die over de hele lengte van het bed lopen en stroken natuurlatex bevatten. De ergonomische lattenbodem wordt in de bodem van de bedmatras geplaatst en verhoogt de elasticiteit van het bedoppervlak.

Onderhoud video

Heeft de bedmatras een rits?

Ja, op deze manier wordt het zicht op en de toegang tot de binnenkant vergemakkelijkt en het onderhoud vereenvoudigd.

Maten

Verkrijgbaar in elke gewenste afmeting.

Kan ik de poten en stof van mijn bedmatras en hoofdbord aanpassen?

Alle bedmatrassen en hoofdborden kunnen bekleed worden met verschillende designs en kleuren stof. Deze stoffen hoezen zijn afneembaar en wasbaar om de onderliggende lagen te beschermen tegen vlekken. De bedmatras steunt op houten of metalen poten, in verschillende maten en designs, die gemakkelijk vast- en losgeschroefd kunnen worden zodat u ze kan verwisselen wanneer u maar wilt. Daarom bieden we ook een grote verscheidenheid aan wielen.

Topmatras

Wat heeft de topmatras te bieden?

De topmatras vult de ondersteuning aan die de matras biedt en vult de ruimte op tussen de gewelfde lichaamsdelen (benen, armen, nek, rug) die de matras niet kan bereiken. Bovendien creëert het meer elasticiteit en de bloedcirculatie verbetert. Tot slot fungeert de topmatras ook als beschermer, waardoor de verwachte levensduur van de matras toeneemt.

Kan ik de topmatras apart krijgen en op mijn huidige matras leggen?

Ja, als de matras in goede staat is, d.w.z. geen kuilvorming of oneffenheden heeft. Tevens zijn onze topmatrassen niet geschikt op traagschuim matrassen.

Kussens

Hoe maak ik de juiste keuze voor een kussen?

Het hoofdkussen is de matras van het hoofd en de nek. Het hoofdkussen moet, net als de matras, zowel de nek als het hoofd ondersteunen zodat ze niet afwijken van hun natuurlijke (juiste) positie. Als we bijvoorbeeld op onze rug op een matras liggen, moet het hoofdkussen het hoofd en de nek zodanig ondersteunen dat ze een positie behouden die lijkt op een staande positie. Hiervoor moet het kussen de nodige hoogte hebben om de opening tussen de matras en de kromming van de nekrug op te vullen.
Als het kussen hoger is, zal het hoofd naar voren leunen waardoor de zevende nekwervel uitrekt en geleidelijk pijn in het gebied veroorzaakt. Overheersend belang bij de keuze van het hoofdkussen heeft ons lichaam.

Hoe kan ik mijn kussen aanpassen en onderhouden?

Hoofdkussens zijn gemaakt van: a) natuurlijk rubber vlokken, b) veren of dons, c) een combinatie van de bovengenoemde en d) wol. Hoofdkussens met natuurlijk rubber hebben een rits om de hoeveelheid materiaal aan te passen en zijn niet wasbaar, behalve het kussensloop. Kussens met veren of dons zijn ideaal voor smallere lichaamstypes en zijn wasbaar in de wasmachine op 30C (ze moeten wel goed drogen anders kunnen ze onaangename geuren afgeven).

Materialen

Welke materialen gebruik je?

Enkele materialen die de basis vormen van COCO-MAT zijn: Natuurlijk rubber, het sap van de HEVEA boom. Na de juiste verwerking wordt het omgezet in een schuimlaag van natuurlijke latex. Onze natuurlijke latex behoudt een grote zuiverheid, waardoor we een van de meest toegewijde bedrijven zijn als het gaat om het gebruik van alle natuurlijke materialen.

Kokosvezel verwijst naar de vezels die de schil van de kokosnoot bedekken. De vezels moeten de juiste bewerking ondergaan en worden dan gecombineerd met natuurlijke latex tot elastische kokosvezels. Paardenhaar draagt bij aan de vochtregulering.

Waarom zou ik een matras van natuurlijke materialen kiezen in plaats van een matras met pocketsprings?

Matrassen zonder pocketveren zijn in vergelijking superieur aan matrassen met pocketveren omdat natuurlijke materialen een gelijkmatige, isometrische ondersteuning van het lichaam geven. Pocketveren daarentegen geven een zeer ongelijkmatige ondersteuning, vooral als u het oppervlak direct boven de veer vergelijkt met het oppervlak tussen de veren.
Bovendien produceren traditionele matrassen geluid. Hoewel veel veren met katoen zijn bekleed, zijn ze van staal en is de kans op geluid nog steeds groter. Tot slot gaan onze matrassen langer mee. Hun veerkracht na verloop van tijd is niet alleen te danken aan de aard van het materiaal, maar ook aan de gelaagdheid van de materialen, waardoor maximale elasticiteit mogelijk is zonder dat dit ten koste gaat van de ondersteuning. Natuurlijk rubber neemt zijn oorspronkelijke vorm weer aan, terwijl veren na enkele jaren verslijten.

Wat is het verschil tussen natuurlatex en traagschuim?

Het natuurlijk rubber dat COCO-MAT gebruikt, is afkomstig van het sap van de HEVEA-boom. Na de juiste bewerking wordt er een schuimige natuurlijke latexlaag van gemaakt die perfect elastisch is.

Waarom gebruikt COCO-MAT elastische kokosvezel?

Kokosvezels worden uitgekamt en bespoten met natuurlijk rubber voor extra elasticiteit.

Waarom moet een matras elastisch zijn in plaats van alleen stevig of zacht?

Om het lichaam te laten rusten, moet het gebruik van de spieren geminimaliseerd worden zonder de natuurlijke toestand van het lichaam te veranderen. Om dit te bereiken moet het hele lichaam ondersteund worden door de matras om de openingen tussen de matras en het oppervlak op te vullen. De matras moet zich aanpassen aan de vorm van het lichaam en niet omgekeerd.
Een stevige en stijve matras kan de rondingen van het lichaam niet goed opvangen. Zowel de gewelfde lichaamsdelen als de lichtere delen (nek, rug, benen, armen) zijn dus niet ondersteund. De elastische matras is de geschikte matras voor volledige ondersteuning van het lichaam omdat hij zich aanpast aan de vorm.

Wat voor hout gebruikt COCO-MAT voor de meubels?

De meubels van COCO-MAT zijn gemaakt van eikenhout.

Hoe worden donzen en veren producten gewassen?

Alle producten met dons en veren kunnen in de wasmachine worden gewassen op 30 graden. Het liefst met een vloeibaar wasmiddel, en een extra spoelprogramma. Kussens moeten op een vlakke ondergrond uit de zon worden gelegd, anders concentreren de veren zich op de onderkant en drogen ze niet goed.