Certificaten

De OEKO-TEX® Standaard 100

Een wereldwijd consistent, onafhankelijk test- en certificeringssysteem dat garandeert dat elk onderdeel van onze slaapproducten, d.w.z. garens, geweven en gebreide stoffen, knopen, ritssluitingen en andere accessoires, getest is op schadelijke stoffen en dat onze producten daarom onschadelijk zijn voor de menselijke gezondheid.

De STANDARD 100 by OEKO-TEX® is gebaseerd op een uitgebreide en strenge catalogus van maatregelen, met enkele honderden gereguleerde individuele stoffen, en houdt rekening met verschillende criteria die minstens één keer per jaar worden bijgewerkt en uitgebreid met nieuwe wetenschappelijke kennis of wettelijke vereisten.

Wolmerk

Het Wool Mark logo staat voor kwaliteit en garandeert dat alle wolproducten met het logo 100% zuiver scheerwol zijn.

Alle COCO-MAT wolproducten en alle matras tijken voldoen aan het 100% zuivere scheerwol certificaat van Wool Mark en bevatten wol gecertificeerd door Wool mark.

R.D.S Responsible Down Standard

De Responsible Down Standard garandeert dat dons en veren afkomstig zijn van eenden en ganzen die goed behandeld zijn. Dit betekent dat ze gezond moeten kunnen leven, hun aangeboren gedrag moeten kunnen uiten en niet mogen lijden onder pijn, angst of leed (bron: http://responsibledown.org/).

Coco-Mat's leverancier van ganzen- en eendenveren is R.D.S-gecertificeerd.

Bosbeheerraad

FSC beschermt bossen voor toekomstige generaties en bevordert een milieuvriendelijk, sociaal voordelig en economisch welvarend beheer van de bossen in de wereld.

COCO-MAT's houten frames en meubilair zijn afkomstig uit verantwoord beheerde bossen die voldoen aan FSC's 10 principes en 57 criteria van normen, die van toepassing zijn op gecertificeerde bossen over de hele wereld.

Raad voor duurzame inrichting

SFC is toonaangevend in de branche en ontwikkelt het bewustzijn van milieuvriendelijke best practices in hun toeleveringsketens. De Raad bevordert ook duurzame praktijken onder meubelfabrikanten, detailhandelaren en consumenten.

COCO-MAT is een trots en actief lid van de SFC en ondersteunt de drievoudige bottom line van MENSEN, PLANET en RESULTATEN.