Slaaptips van COCO-MAT: Bewegen, natuurlijk licht & geluiden

Sleep Tips by COCO-MAT: Άσκηση, φυσικό φως & ήχοι 

Prioriteit geven aan een goede slaap betekent prioriteit geven aan zelfliefde. Helaas zijn nachtelijke slapeloosheid, slaapstoornissen en slaapangst veelvoorkomende problemen die stress en irritatie veroorzaken in ons dagelijks leven.

Maar hoe kunnen we van onze slaap genieten en van deze uren rust een ritueel maken? COCO-MAT's slaapexperts onthullen de geheimen van "Slaap in de natuur, word wakker met een droom!", inclusief tips over beweging, natuurlijk licht en geluiden.

Vroeg bewegen

Met de drukke agenda's die we allemaal hebben, hebben we de neiging om ergens aan het einde van de dag naar de sportschool te gaan. Maar wist je dat lichaamsbeweging alleen helpt om de kwaliteit van de slaap te verbeteren als je het een paar uur voor het slapengaan doet? Dit komt omdat het het lichaam stimuleert, wat leidt tot de afscheiding van cortisol - ook bekend als het stresshormoon - dat op zijn beurt de hersenen activeert. Dit is iets waar velen van ons naar op zoek zijn, maar niet 's nachts wanneer we willen slapen. Het zou goed zijn om te proberen de oefening minstens drie uur voordat je naar bed gaat te voltooien, of nog beter, om eerder op de dag te oefenen.

Houd het geluidsniveau laag

Een ietwat voor de hand liggende tip is om het geluidsniveau laag te houden. We hebben het hier echter niet over het volume van een open televisie. We hebben het over geluiden die je niet kunt voorspellen, zoals geluiden die kunnen komen van naburige huizen of een toeterende auto op straat. Omdat je ze niet kunt vermijden, hebben we manieren gevonden om ze... te verbergen! Het geheim zit hem in "witte ruis"! Of het nu een ventilator is of een ander apparaat dat een soortgelijk geluid produceert, het enige wat zeker is, is dat de geluiden tijdens de nacht je slaap minder zullen verstoren.

Natuurlijk licht voor evenwicht in de slaapcyclus

Veel mensen weten hoe gunstig natuurlijk licht is om wakker te worden, maar weinigen passen het ook echt toe. Natuurlijk licht heeft de unieke eigenschap om onze interne klok in een gezonde slaap-waakcyclus te houden. Daarom is het goed om onze gordijnen en luiken open te laten - indien mogelijk - zodat licht het eerste is wat we 's ochtends zien. Extra tip: probeer eens een paar uur onder de zon te zitten - geloof ons, het is echt heilzaam!

Creëer een ritueel voor het slapengaan.

Kleine rituelen in ons dagelijks leven zorgen ervoor dat we er nog meer van houden. Creëer dus een klein ritueel vlak voor het slapengaan en ontspanning zal zeker gemakkelijker worden. Een boek is een heel goede manier om je voor te bereiden op de slaap. Je kunt ook de overgang van de ontwaakte staat naar die van de slaap vergemakkelijken door een half uur voor het slapengaan te besteden aan ontspannende activiteiten. Neem een ontspannend bad, doe wat yogahoudingen of drink een glas melk. Als je de neiging hebt om je problemen mee naar bed te nemen, kan het helpen om ze op te schrijven in een notitieboekje.

Ze klinken heilzaam, nietwaar? We moeten echter afsluiten met nog een advies: voordat je tips voor beter slapen gaat toepassen, is het goed om te bedenken dat ze niet voor iedereen geschikt zijn. Zoek de tips waardoor jij je beter voelt en die passen bij jouw mindset, zodat je ze deel kunt laten uitmaken van het ritueel dat je volgt voordat je naar bed gaat.

s Nachts is mijn tijd om te genezen.