Het COCO-MAT Cares initiatief

Οι δράσεις COCO-MAT Cares

COCO-MAT implementeert het project"COCO-MAT Cares" als onderdeel van haar maatschappelijk verantwoord ondernemen. Via dit initiatief verzamelen we de oude matrassen van onze klanten bij de levering van de nieuwe matrassen en nadat we hebben geëvalueerd en vastgesteld dat ze kunnen worden hergebruikt, transporteren we ze naar ons magazijn. Vervolgens distribueren we de matrassen op basis van prioriteitsaanvragen naar gebieden waar er behoefte aan is, met behulp van onze eigen transporteurs, waardoor we kwetsbare groepen mensen helpen en zorgen voor een schoner milieu.

Als resultaat zijn er 10 matrassen gedoneerd, in samenwerking met de Reserve Officers Associatie van Attica, om te voorzien in de behoeften van de slachtoffers van de overstroming in het gebied Mandra in Attica. De matrassen werden specifiek aangeboden aan nier- en hartpatiënten die getroffen waren door de recente overstroming.

Daarnaast werden 2 matrassen gedoneerd aan de organisatie "KETHEA INTERVENTION", een van de therapeutische programma's van het Centrum voor de Behandeling van Afhankelijke Personen (KETHEA), de grootste organisatie voor verslavingsbehandeling en sociale re-integratie in Griekenland, omdat de bestaande matrassen in het opvanghuis versleten waren.

 

De donaties omvatten organisaties zoals:

  • Panhellenic Association of Friends of Large Families (2 tweepersoons matrassen)
  • ANIMA CARE - Psychosociale Rehabilitatie Eenheid (7 enkele matrassen)
  • BEDRIJF VOOR REGIONALE ONTWIKKELING & MENTALE GEZONDHEID - Pallenian Weeshuis (1 enkele matras)
  • 3de Middelbare School van Peristeri (15 eenpersoonsmatrassen)
  • ANGIGMA ZOIS (1 tweepersoonsmatras)

Wat betreft de meest recente donatie via de COCO-MAT Cares-actie: 8 tweepersoons- en 15 eenpersoonsmatrassen, 1 bed en 100 kussens werden geschonken aan de gemeente Dirfys-Messapia om slachtoffers van de overstromingen in de wijde omgeving van Evia te helpen.