Deco-tip - Decoratie-ideeën voor de woonkamer

Deco tip - 5-sterrenslaapkamer!

"Ik hou van een huis waar ik niets buitensporigs zie en waar ik alles vind wat nodig is," zei Pittakos van Mytilene jaren geleden! Wijs!

Over vandaag gesproken, laten we ons richten op een vrij drukke ruimte in ons huis, de woonkamer, en laten we eens kijken wat we moeten doen om het functioneel, mooi, maar vooral zonder "excessen" te maken, zoals de wijze man zei (ik ben echt onder de indruk ... wat heerste er toen in de huizen zonder tv's, dvd's, kabels en andere voorwerpen? Ik zal er eens naar kijken!)

In eerste instantie moeten we, voordat we veranderingen aanbrengen, een beetje bepalen welk gebruik onze woonkamer zal hebben volgens onze dagelijkse behoeften. Kijken we bijvoorbeeld films op de bank met onze hond of spelen we bordspellen met familie en vrienden?

Tot welke categorie je ook behoort, pas het aan volgens je behoeften.

Tip 1

Bank. De meest essentiële van allemaal.

De juiste bank kiezen maakt je leven gemakkelijker. Kies de sofa die je wilt op basis van je behoeften. Of je nu wilt dat het een bed wordt, een hoekbank of niet, klassiek of modern. Het is belangrijk om de afmetingen op te meten van de muur waar je hem wilt plaatsen en natuurlijk de stofkleur. Besteed veel aandacht aan het transport. Informeer bij de winkel waar je de sofa gaat uitzoeken en controleer of hij in liften, trappen en deuren past. Anders is er altijd nog de oplossing van een kraan!

Speciaal voor de sofa zullen we een aparte, gedetailleerde decotip wijden! Blijf kijken!

Tip 2

Ruim je ruimte op van onnodige voorwerpen.

Oude tijdschriften en kranten die alleen maar stof staan te verzamelen op een meubelstuk, oude decoraties en fotolijstjes zonder foto, er is geen reden om ze te bewaren. Bewaar alleen de noodzakelijke spullen in je ruimte, zodat het lichter en relaxter wordt.

Tip 3

Licht en nog eens licht! Creëer de juiste sfeer in je woonkamer voor elke gelegenheid. Voor feestdagen en vieringen (waarbij wij Grieken de neiging hebben om zelfs de zolderverlichting te ontsteken), moet je ervoor zorgen dat het intens is, maar niet overdadig. Een plafondlamp (van kristallen kroonluchters of spots op een stang) in combinatie met een staande lamp geeft de intensiteit die we willen en verspreidt zich prachtig in de ruimte. Voor meer ontspannen momenten plaats je, indien mogelijk, LED-strips onder een plank of in de gordijnroede en je zult zien dat je woonkamer verandert!

Tip 4

Je kunt je woonkamer een natuurlijke tint geven door planten en bloemen neer te zetten. Je hoeft er geen bloemententoonstelling van te maken! Een pot met een kamerplant en bloemen in een vaas geven kleur en levendigheid aan je woonkamer.

Tip 5

Let op de afstanden tussen de meubels. Zet niet alle meubels in één hoek. Zorg ervoor dat de afstand tussen de salontafel en de bank maximaal 50 centimeter is. De gangen naar de balkondeuren en andere ruimtes moeten minstens een meter zijn. Probeer je woonkamer zo in te richten dat hij je uitgangen niet blokkeert.

"Doe wat je wilt" Tip!

Doe wat je wilt. Doe wat je een comfortabel en mooi gevoel geeft in je ruimte. Leg je voeten op tafel, ook al hoor je nog steeds de stem van je moeder echoën, draai harde muziek die je leuk vindt, schilder...