Deco tip - 5-sterrenslaapkamer!

Deco tip - 5-star bedroom!

We hebben allemaal wel eens in een duur hotel overnacht en wat altijd indruk op ons maakt zijn de mooie materialen en hun unieke esthetiek. Maar naarmate de dag verstrijkt, realiseren we ons wat een kamer speciaal maakt. Het is zeker de decoratie, maar wat ons echt ontspant en een goed gevoel geeft, is de kwaliteit van de slaap.

Als je dit gevoel wilt overbrengen op je persoonlijke ruimte, volg dan gewoon de onderstaande stappen:

  • Kies eerst het juiste bed. Een bed dat ervoor zorgt dat je zin krijgt om te slapen zodra je het ziet, niet alleen een bed dat er goed uitziet. De grootte wordt min of meer bepaald door je ruimte. Als een kamer klein is, kies dan geen bed met een groot volume, want dan lijkt het nog kleiner. Houten of gestoffeerde bedden zijn puur een kwestie van persoonlijke smaak. Verbeter je nachtrust met een COCO-MAT matras van natuurlijke materialen en een matrastopper van 90% ganzendons van hoge kwaliteit en het resultaat zal je zeker belonen.
  • Een groot hoofdeinde geeft een gevoel van luxe aan je slaapkamer. Je kunt ook afzien van een hoofdbord en in plaats daarvan een indrukwekkend vloerkleed gebruiken om het gevoel van geborgenheid te creëren dat een hoofdbord geeft. De vernieuwde collectie vloerkleden van COCO-MAT komt zeker tegemoet aan elke smaak en esthetiek.
  • Besteed aandacht aan de verlichting in de kamer. Kies mooie en rustige verlichtingsarmaturen als aanvulling op de bestaande voorzieningen in de kamer (zoals wandlampen, plafondarmaturen in het midden van de kamer, enz.) De omtrekverlichting van de kamer geeft altijd een meer ontspannen sfeer aan de slaapkamer, dus verlicht de vrije hoeken mooi met een staande lamp.
  • Kies harmonieuze kleuren zonder grote of intense contrasten. Als je verschillende kleuren op je muren wilt gebruiken, is de ideale keuze om de zogenaamde "toon-op-toon" te gebruiken, wat betekent dezelfde kleur in verschillende tinten zonder intense gradaties. Kies vooral aardse kleuren zonder al te veel intensiteit. Een fuchsia kleur in een kamer creëert bijvoorbeeld intensiteit, terwijl een Solomon roze een meer zachte, roze toon geeft.
  • Gordijnen moeten wit zijn, niet "glanzend", zodat het Griekse licht je ruimte kan binnenkomen. Ze moeten rijk zijn aan meters en indien mogelijk van muur tot muur kunnen doorlopen. Kies een mooie stof die intense plooien creëert en beknibbel niet op de afmetingen. Hang geen gordijn op dat eruitziet als een laken dat voor je raam of balkondeur hangt, tenzij je de voorkeur geeft aan een meer "traditionele" stijl, in welk geval je het combineert met een met de hand geknipte franje aan het uiteinde.
  • Versier je kamer met terughoudendheid. Een paar sierkussens op het bed, een paar kaarsen en een lijst met mooie thema's zijn genoeg voor een harmonieus resultaat.
  • Nachtkastjes met opbergruimte zijn praktisch maar niet essentieel. Probeer nachtkastjes te vinden die even hoog zijn als de bovenkant van de matras. Als ze te laag zijn, zijn ze niet handig en als ze te hoog zijn, bestaat het risico dat je je hoofd stoot.
  • Probeer de kamer schoon en netjes te houden. Maak het bed op zodra je opstaat. Raap de kleren van de vorige nacht op, laat de kamer luchten totdat je je eerste ochtendkoffie drinkt en pluis de kussens uit. Speel 's ochtends voor minder dan 10 minuten de rol van het dienstmeisje en geniet bij thuiskomst als een hotelgast.
  • Vervang tot slot de tv in je kamer door een kleine geluidsinstallatie, want muziek ontspant en kalmeert. Zorg ervoor dat de kamer lekker ruikt met natuurlijke aroma's (essentiële lavendelolie of een andere geur die je ontspant) en steek kaarsen aan voor een sfeervoller effect. Als je al deze dingen hebt gedaan, plaats dan 5 sterren op de deur van je slaapkamer!

 

Veel succes!