Πώς να επιλέξετε το σωστό μαξιλάρι

Γιατί είναι τόσο σημαντική η επιλογή του σωστού μαξιλαριού;

Η επιλογή του σωστού μαξιλαριού είναι εξίσου σημαντική με την επιλογή του σωστού στρώματος. Είναι το τελευταίο βήμα που θα τελειοποιήσει την υποστήριξη που χρειαζόμαστε και που θα ολοκληρώσει μια σωστή και μοναδική εμπειρία ύπνου.
Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το κεφάλι και ο αυχένας μας πρέπει να παραμένουν σε παρόμοια θέση, σαν να στεκόμαστε όρθιοι. Η δύναμη που ασκείται στον αυχένα, όταν δεν υπάρχει επαρκής στήριξη, θεωρείται συνήθως ότι συγκαταλέγεται στις αιτίες του συνδρόμου αυχενικών πλευρών και του πόνου στην πλάτη.
Ως εκ τούτου, η επιλογή του σωστού μαξιλαριού είναι εξαιρετικά σημαντική για έναν καλό και ξεκούραστο ύπνο.

Πώς μπορούμε να επιλέξουμε το σωστό μαξιλάρι;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας όταν επιλέγουμε το σωστό μαξιλάρι είναι οι προτιμήσεις μας στον ύπνο. Για παράδειγμα, αν συνήθως ξαπλώνουμε ανάσκελα, το μαξιλάρι μας θα πρέπει να είναι πιο ελαστικό στη μέση, ώστε να μπορεί να συγκρατεί και να στηρίζει καλύτερα το κεφάλι μας. Όταν ξαπλώνουμε στο πλάι, η απόσταση μεταξύ ώμου και αυχένα είναι 2,5 έως 5 φορές μεγαλύτερη από την απόσταση που αισθάνεται ο αυχένας μας όταν ξαπλώνουμε ανάσκελα. Έτσι, αν προτιμάτε να ξαπλώνετε στο πλάι όταν κοιμάστε, το μαξιλάρι σας θα πρέπει να είναι παχύτερο και λιγότερο ελαστικό στο κεντρικό μεσαίο τμήμα. Εκτός από την αγαπημένη μας θέση ύπνου, θα πρέπει επίσης να έχουμε κατά νου ότι οι διαφορετικοί σωματότυποι έχουν διαφορετικές ανάγκες. Για παράδειγμα, ένα πλήρως ανεπτυγμένο ενήλικο σώμα χρειάζεται περισσότερη στήριξη από το σώμα ενός αναπτυσσόμενου παιδιού. Επιπλέον, το βάρος του κεφαλιού μας, το οποίο αντιπροσωπεύει το 8% του συνολικού βάρους του σώματός μας, είναι διαφορετικό από άνθρωπο σε άνθρωπο και κυμαίνεται από 3,5 έως 5,5 κιλά. Επομένως, μια ψηλή, γεροδεμένη φιγούρα απαιτεί μεγαλύτερη στήριξη για το κεφάλι και τον αυχένα, όταν συγκρίνεται με ένα πιο κοντό και ελαφρύ σώμα. Τέλος, όταν επιλέγουμε το σωστό μαξιλάρι, δεν πρέπει να ξεχνάμε να εξετάσουμε με τι στρώμα θα ταιριάζει αυτό το μαξιλάρι. Ένα πιο ελαστικό στρώμα που ακολουθεί τις καμπύλες του σώματός μας λειτουργεί καλά με τα περισσότερα μαξιλάρια, ενώ ένα σκληρότερο ή λιγότερο ελαστικό στρώμα απαιτεί τη χρήση παχύτερων μαξιλαριών για να παρέχει καλύτερη στήριξη στον αυχένα μας. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε ένα ακόμη πιο ελαστικό μαξιλάρι αν κοιμάστε σε στρώμα με επικάλυψη, καθώς η επικάλυψη ενισχύει περαιτέρω την υποστήριξη που παρέχει το στρώμα σας στο σώμα και τον αυχένα σας.

Πώς μπορούμε να προσαρμόσουμε το μαξιλάρι μας ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας;

Τα μαξιλάρια που είναι γεμισμένα με νιφάδες από φυσικό καουτσούκ μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν ώστε να ανταποκρίνονται στις ατομικές σας ανάγκες και προτιμήσεις ύπνου. Χάρη στα ξεχωριστά διαμερίσματα και το σύστημα φερμουάρ, μπορείτε να προσαρμόσετε τον όγκο και την ελαστικότητα του μαξιλαριού σας αφαιρώντας ή προσθέτοντας υλικό.


Τα μαξιλάρια που είναι γεμισμένα με νιφάδες αφρού από φυσικό καουτσούκ μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν ώστε να ανταποκρίνονται στις ατομικές σας ανάγκες και προτιμήσεις ύπνου. 
Χάρη στα ξεχωριστά διαμερίσματα και το σύστημα φερμουάρ, μπορείτε να προσαρμόσετε τον όγκο και την ελαστικότητα του μαξιλαριού σας αφαιρώντας ή προσθέτοντας υλικό πλήρωσης.