Πιστοποιήσεις

Το πρότυπο OEKO-TEX® Standard 100

Ένα παγκοσμίως συνεπές, ανεξάρτητο σύστημα δοκιμών και πιστοποίησης που διασφαλίζει ότι κάθε συστατικό των προϊόντων μας για ύπνο, δηλαδή νήματα, υφαντά και πλεκτά υφάσματα, κουμπιά, φερμουάρ και άλλα αξεσουάρ, έχει ελεγχθεί για βλαβερές ουσίες και τα προϊόντα μας είναι επομένως αβλαβή για την ανθρώπινη υγεία.

Με βάση τον ολοκληρωμένο και αυστηρό κατάλογο μέτρων, με αρκετές εκατοντάδες ρυθμιζόμενες επιμέρους ουσίες, το STANDARD 100 by OEKO-TEX® λαμβάνει υπόψη διάφορα κριτήρια που επικαιροποιούνται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο και επεκτείνονται με νέες επιστημονικές γνώσεις ή νομοθετικές απαιτήσεις.

Product Class II - Annex 4
21MG 59691

Wool Mark

Το λογότυπο Wool Mark αντιπροσωπεύει την ποιότητα και διασφαλίζει ότι όλα τα μάλλινα προϊόντα που φέρουν το λογότυπο είναι 100% καθαρό νέο μαλλί.

Όλα τα μάλλινα προϊόντα της COCO-MAT και όλα τα στρώματα με κάλυμμα Saffron είναι ποιοτικά συμβατά με το πιστοποιητικό Wool Mark για 100% καθαρό νέο μαλλί και περιέχουν μαλλί πιστοποιημένο από το Wool mark.

R.D.S Responsible Down Standard

Το Πρότυπο Υπεύθυνης Διαχείρισης Πουπουλιών διασφαλίζει ότι τα πούπουλα και τα φτερά προέρχονται από πάπιες και χήνες που έχουν υποστεί καλή μεταχείριση. Αυτό σημαίνει ότι τους δίνεται η δυνατότητα να ζουν υγιείς ζωές, να εκφράζουν έμφυτες συμπεριφορές και να μην υποφέρουν από πόνο, φόβο ή αγωνία (πηγή: http://responsibledown.org/).

Ο προμηθευτής φτερών χήνας και πάπιας της Coco-Mat είναι πιστοποιημένος κατά R.D.S.

Forest Stewardship Council

Το FSC προστατεύει τα δάση για τις μελλοντικές γενιές και προωθεί την περιβαλλοντικά ορθή, κοινωνικά επωφελή και οικονομικά ευημερούσα διαχείριση των δασών του κόσμου.

Τα ξύλινα κουφώματα και έπιπλα της COCO-MAT προέρχονται από δάση με υπεύθυνη διαχείριση που πληρούν τις 10 αρχές και τα 57 κριτήρια προτύπων του FSC, τα οποία ισχύουν για τα πιστοποιημένα δάση σε όλο τον κόσμο

Συμβούλιο βιώσιμης επίπλωσης

Η SFC ηγείται του κλάδου και αναπτύσσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον σε όλες τις αλυσίδες εφοδιασμού της. Το Συμβούλιο προωθεί επίσης βιώσιμες πρακτικές μεταξύ των κατασκευαστών επίπλων, των λιανοπωλητών και των καταναλωτών.

Η COCO-MAT είναι περήφανο και ενεργό μέλος του SFC και υποστηρίζει την τριπλή κατώτατη γραμμή των ΑΝΘΡΩΠΩΝ, του ΠΛΑΝΗΤΗ και των ΚΕΡΔΩΝ.