Το Pillow Positive Project

 

Η COCO-MAT από το 2012, στα πλαίσια της κοινωνικής της ευθύνης, στηρίζει τις γυναίκες οι οποίες έχουν υποστεί χειρουργική επέμβαση λόγω καρκίνου του μαστού.

Έως σήμερα έχουν βοηθηθεί πάνω από 10.000 γυναίκες, προσφέροντάς τους μαξιλάρια σε σχήμα καρδιάς.
Επτά ογκολογικά νοσοκομεία στην Ελλάδα, 3 στην Γερμανία, και 2 στο Βέλγιο και στην Ολλανδία έχουν ενταχθεί στη δράση αυτή με μεγάλη επιτυχία, λαμβάνοντας θετικά και ενθαρρυντικά σχόλια για να συνεχίσει η COCO-MAT να στηρίζει με σιγουριά, τις γυναίκες που έχουν ανάγκη.
 
Η πρωτοβουλία με την ονομασία Heart Pillow Project ξεκίνησε το 2001 στο Erlanger Medical Center του Tennessee, Η.Π.Α. και έχει επεκταθεί σε περισσότερες από 50 πόλεις σε 18 χώρες ανά τον κόσμο, με την εθελοντική βοήθεια πολλών ανθρώπων ανά τον κόσμο.

Σήμερα, η COCO-MAT, ονομάζοντας την δράση της αυτή “The Pillow Positive project”, βοηθά ακόμα περισσότερες γυναίκες μέσα από διάφορες δράσεις και συνεργασίες με ογκολογικά νοσοκομεία και ιδιωτικούς γιατρούς, αποσκοπώντας σε ένα παγκόσμιο κίνημα στήριξης.
 

 

Τι είναι το μαξιλάρι Pillow Positive;

 

Το μαξιλαράκι pillow positive είναι ένα μαλακό μαξιλαράκι σε σχήμα καρδιάς που σχεδιάστηκε ως βοήθημα για τις γυναίκες που έχουν υποστεί χειρουργική επέμβαση, αντιμετωπίζοντας τον καρκίνο του μαστού.

Σε ποιο στάδιο είναι κατάλληλα να δοθούν;

Μαξιλαράκια καρδιάς δίνονται σε γυναίκες στο πρώτο κιόλας μετεγχειρητικό στάδιο, βοηθώντας άμεσα στην ταχύτερη ανάρρωσή τους.

Σε τί βοηθά το σχήμα του;

Το σχήμα του μαξιλαριού επιτρέπει στις γυναίκες να το κρατούν κάτω από το βραχίονα, απαλύνοντας τον πόνο, βοηθώντας στη μείωση του οιδήματος και προστατεύοντας το σημείο της τομής.

Η στήριξη είναι πολύ σημαντική αφού έχει  αναφερθεί από εγκεκριμένους γιατρούς, ότι μειώνεται κατά ένα βαθμό η χρήση παυσίπονων και καλυτερεύει η ψυχολογία των ασθενών.

Δείτε αναφορές των γιατρών:

https://www.youtube.com/watch?v=pRfGQTVmd9w

Από τι υλικά είναι φτιαγμένο;

Είναι φτιαγμένο από 100% βαμβακερή θήκη  εξασφαλίζοντας απαλή επαφή με το δέρμα, ενώ το γέμισμά του, από πλενόμενο αγνό παρθένο μαλλί, διασφαλίζει την απαιτουμένη υγιεινή. Το μαξιλάρι σε σχήμα καρδιάς μεταφέρεται και προσφέρεται σε υφασμάτινη βαμβακερή τσάντα COCO-MAT.

Το μαξιλαράκι καρδιάς είναι φτιαγμένο από φυσικά υλικά με την γνωστή τεχνογνωσία που χρησιμοποιεί η COCO-MAT πάνω στα προϊόντα της.

 

Γίνετε μέλος του Κινήματός μας

 

Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή στο Pillow Positive Project και να στηρίξουμε τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού σε όλο τον κόσμο. Εκτιμούμε κάθε σύσταση ιδρυμάτων, οργανισμών και νοσοκομείων.

Στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] και γίνετε μέλος στο κίνημα Pillow Positive ή συστήστε μας ενδιαφερόμενους και οργανισμούς που έχουν ανάγκη.

Πλεονεκτήματα μελών του Pillow Positive Project:


- Λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία για μελλοντικές δράσεις και δωρεές μαξιλαριών.

- Συμμετέχετε στην προετοιμασία των μαξιλαριών και στην παράδοσή τους στους παραλήπτες, εφόσον το επιθυμείτε.

- Γίνετε θετικοί πρεσβευτές του Pillow Positive Project, κοινοποιώντας τα νέα για τις δράσεις μέσω των προσωπικών κοινωνικών δικτύων: Facebook, Instagram, Blogs, κ.λπ.