Η ιστορία μας

Η COCO-MAT είναι μια εταιρεία που δημιουργεί χειροποίητα προϊόντα που αντανακλούν την αυθεντικότητα του μεσογειακού πολιτισμού, που προσπαθεί με ζήλο να αυξήσει την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και είναι πολύ υπερήφανη για το γεγονός ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βιώνουν τα οφέλη του Sleep on Nature.

Σήμερα, η COCO-MAT είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία στον τομέα των φυσικών προϊόντων ύπνου και παρόλο που πολλά έχουν αλλάξει, το όνειρο παραμένει το ίδιο. Μέσα σε περισσότερα από 30 χρόνια, η COCO-MAT έχει καταφέρει να επεκτείνει την παρουσία της, από την Ελλάδα σε ένα παγκόσμιο δίκτυο καταστημάτων σε περισσότερες από 20 χώρες. Η COCO-MAT έχει επεκταθεί πέρα από την κατασκευή και τη λιανική πώληση χειροποίητων φυσικών στρωμάτων υψηλής ποιότητας και στον κλάδο της φιλοξενίας. Σήμερα λειτουργεί με επιτυχία ιδιόκτητα ξενοδοχεία COCO-MAT σε 4 τοποθεσίες στην καρδιά της Αθήνας στην Ελλάδα, καθώς και ένα μπουτίκ ξενοδοχείο στο νησί της Σαντορίνης.

Παραγωγή

Όλα τα προϊόντα ύπνου COCO-MAT είναι χειροποίητα και υπάρχει η δυνατότητα να κατασκευαστούν κατά παραγγελία στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Ξάνθη της Βόρειας Ελλάδας. Το εργοστάσιο των 25.000 m² έχει ουσιαστικά ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα.

Η φιλοσοφία μας

Κάθε μας ενέργεια στοχεύει σε έναν μεγαλύτερο σκοπό: τον ειρηνικό ύπνο. Για να το πετύχουμε αυτό, δεν αρκεί απλώς να κατασκευάζουμε τα καλύτερα προϊόντα ύπνου στον κόσμο. Πρέπει επίσης να πηγαίνουμε για ύπνο με καθαρή συνείδηση. Γι' αυτό συμμετέχουμε ενεργά στην υποστήριξη μη κυβερνητικών οργανώσεων και συνεισφέρουμε στις τοπικές κοινότητες.

Υποστηρίζουμε με πάθος τη βιώσιμη ανάπτυξη και προσπαθούμε να αυξήσουμε την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μέσω των δράσεών μας. Σεβόμαστε το περιβάλλον, αλλά πάνω απ' όλα, σεβόμαστε ο ένας τον άλλον.

 

Φυσικά υλικά

Πολύ, πολύ καιρό πριν, πριν ο άνθρωπος περπατήσει στη γη, ο λαμπρός ήλιος αποφάσισε να ευλογήσει όλα τα έμβια όντα με τα ζωογόνα δώρα του. Κάθε μέρα πρόσφερε το φως και τη ζεστασιά του στα δέντρα του δάσους, στα πουλιά που κελαηδούν, στα ομιχλώδη ποτάμια και στις βαθιές θάλασσες. Έδινε συντροφιά στον πανίσχυρο κάκτο, που στεκόταν μόνος και περήφανος, ανάμεσα στις άγριες πεδιάδες και τα βραχώδη βουνά, για μέρες και χρόνια και αιώνες.