Pilates Workshop for Breast Cancer

6 Δεκεμβρίου 2023

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στο κατάστημα της COCO-MAT στην Κηφισιά (Παλαιά Τατοΐου 165), ένα Pilates Workshop for Breast Cancer από τη Μαρί Κασσαπιάν - Pilates Ιnstructor Ψertified for Breast Cancer Recovery (BASI Pilates Academy). Το σεμινάριο αυτό είναι ειδικά σχεδιασμένο για άτομα που έχουν αντιμετωπίσει τον καρκίνο του μαστού και πραγματοποιείται ως επέκταση του Pillow Positive Project της COCO-MAT

Σε αυτό το Pilates Workshop, θα επικεντρωθούμε σε ασκήσεις αποκατάστασης μετά από μία επέμβαση καρκίνου του μαστού (είτε έχει γίνει ογκεκτομή, είτε μαστεκτομή) και θα δουλέψουμε τρόπους ενδυνάμωσης και ελαστικότητας των μυών γύρω από την πάσχουσα περιοχή. 

Για να εξασφαλίσετε τη θέση σας, καλέστε στο τηλέφωνο +306939057099 ή στείλτε email στη διεύθυνση [email protected]

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι απόλυτα ασφαλής για όλες/-ους, ωστόσο όποια/-ος επιθυμεί, θα μπορούσε να συμβουλευτεί και τον γιατρό της/του. 

📅 Ημερομηνία: 6 Δεκεμβρίου
🕒 Ώρα: 18:00 – 20:00
📍 Τοποθεσία: COCO-MAT Κηφισιά, Παλαιά Τατοΐου 165
📞+306939057099
✉️ [email protected]

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι ενδιαφερόμενες/-οι παρακαλούνται να φέρουν μαζί τους ένα μπαλάκι του τένις (ή ένα οποιοδήποτε μπαλάκι σε αντίστοιχο μέγεθος).

Σχετικά με το σεμινάριο για τον καρκίνο του μαστού:

Ο καρκίνος του μαστού είναι μία ασθένεια, η συχνότητα της οποίας, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό και συναντάται ακόμα και σε πιο νεαρές ηλικίες. Εμφανίζεται κυρίως στις γυναίκες (1/8), ωστόσο υπάρχει κι ένα -αρκετά- μικρότερο ποσοστό εμφάνισης στους άνδρες (1/833).

Η άσκηση είναι ένα μέσο που μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς να: 
α) κρατήσουν το σώμα τους δυνατό, καθώς οι θεραπείες που πολύ συχνά ακολουθούνται (π.χ. χημειοθεραπείες) επιτίθενται και στο μυϊκό σύστημα, πέρα από το υπόλοιπο σώμα.
β) αντιμετωπίσουν καλύτερα τους πόνους που προκαλούνται από τις ίδιες αυτές θεραπείες. 
Οι ασθενείς μπορεί να γυμνάζονται καθ’όλη τη διαδικασία, ήδη από τη στιγμή της διάγνωσης και κατά τη διάρκεια των θεραπειών που ακολουθούν στη συνέχεια (χειρουργείο, χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες, κλπ).

Με τη λήξη του σεμιναρίου,  οι συμμετέχουσες/-οντες θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν το COCO-MAT Yoga Mat, στην προνομιακή τιμή των 90€.