Οι δράσεις COCO-MAT Cares

Οι δράσεις COCO-MAT Cares

Η COCO-MAT, στα πλαίσια των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, υλοποιεί το project “COCO-MAT Cares”. Μέσω αυτής της δράσης, συλλέγουμε τα παλιά στρώματα των πελατών μας, κατά την παράδοση των νέων και, αφού αξιολογηθούν και κριθεί ότι μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, τα μεταφέρει στην αποθήκη μας. Στη συνέχεια, τηρώντας σειρά προτεραιότητας στα αιτήματα, διοχετεύει τα στρώματα, με δικούς της μεταφορείς, εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, βοηθώντας ευπαθείς ομάδες ανθρώπων και εξασφαλίζοντας ένα καθαρότερο περιβάλλον. 

Έτσι, 10 στρώματα έχουν διατεθεί, σε συνεργασία με τη Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αττικής για την κάλυψη αναγκών των πλημμυροπαθών στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής. Συγκεκριμένα, τα στρώματα προσφέρθηκαν σε νεφροπαθείς και καρδιοπαθείς, θύματα της πρόσφατης θεομηνίας. 

Επιπλέον 2 στρώματα δόθηκαν στο φορέα «ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» ενός από τα θεραπευτικά προγράμματα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), του μεγαλύτερου φορέα απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στην Ελλάδα, καθώς τα ήδη υπάρχοντα στρώματα στον ξενώνα φιλοξενίας έχουν φθαρεί. 

Επιγραμματικά, στις δωρεές συμπεριλαμβάνονται φορείς όπως: 

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ (2 διπλά στρώματα) 
  • ANIMA CARE - Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (7 μονά στρώματα) 
  • ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ - Οικοτροφείο Παλλήνης (1 μονό στρώμα) 
  • 3ο ΓΕΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (15 μονά στρώματα) 
  • ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ (1 διπλό στρώμα) 

Όσον αφορά την πιο πρόσφατη προσφορά μέσω της δράσης COCO-MAT Cares, δόθηκαν 8 διπλά και 15 μονά στρώματα, 1 κρεβάτι και 100 μαξιλάρια στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων, προκειμένου να βοηθηθούν οι πλημμυροπαθείς στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας.