Φθινοπωρινές αποδράσεις στη Θεσσαλία

Μετέωρα και Πήλιο: οδοιπορικό στην καρδιά της ελληνικής φύσης

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική περίοδος για να απολαύσει κανείς ήσυχες διακοπές στην ελληνική φύση. Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού έχουν υποχωρήσει, αλλά το Νοέμβριο μπορείτε ακόμη να απολαύσετε ηλιόλουστες μέρες, καθώς και τις εκπληκτικές μεταμορφώσεις του φυσικού περιβάλλοντος, που εκπέμπουν πάντα μια ξεχωριστή γοητεία. Η Ελλάδα είναι γνωστή για τα υπέροχα τοπία της και το φθινόπωρο είναι η τέλεια εποχή για να ανακαλύψει κανείς τις ομορφιές της ενδοχώρας.

Με την άφιξη του Νοεμβρίου, επιλέξαμε δύο προορισμούς που πραγματικά αξίζει να επισκεφθείτε, τα Μετέωρα και το Πήλιο. Προορισμοί που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση είτε ξεκινάτε από τη Βόρεια, είτε από τη Νότια Ελλάδα και συνδυάζουν  βουνό και θάλασσα. 

Τα Μετέωρα είναι γνωστά για τα εντυπωσιακά μοναστήρια που αιωρούνται πάνω από τις κορυφές των βράχων, δημιουργώντας ένα μοναδικό οπτικό θέαμα. Το φθινόπωρο, οι βράχοι γίνονται ακόμα πιο επιβλητικοί με τα χρώματα της φύσης να αλλάζουν από πράσινα, σε γήινες αποχρώσεις του καφέ. Οι σχηματισμοί αυτοί, δημιουργήθηκαν πριν από σχεδόν 30 εκατομμύρια χρόνια, όταν ο θεσσαλικός κάμπος ήταν ακόμη θάλασσα. Το τοπίο αυτό, εκτός από το γεωλογικό του ενδιαφέρον, αποτελεί ένα από τα πλέον πρωτόγνωρα στον πλανήτη ενώ ταυτόχρονα χαρακτηρίζεται δικαίως και ως ‘θαύμα της φύσης’. 

Το Πήλιο, είναι η ιδανική εξόρμηση για τα φθινοπωρινά Σαββατοκύριακα. Ιστορικό  και χιλιοπερπατημένο, το βουνό των Κενταύρων απέχει λίγα μόλις χιλιόμετρα από την πόλη του Βόλου.  Αυτός ο γραφικός ορεινός προορισμός στην κεντρική Ελλάδα, είναι γνωστός γιατί  συνδυάζει βουνό και θάλασσα, προσφέροντας στους ταξιδιώτες μια μυθική ομορφιά ενός καταπράσινου τοπίου.  Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν περίπατους στα στενά δρομάκια των χωριών, να εξερευνήσουν τα δάση με μονοπάτια πεζοπορίας και να ανακαλύψουν τις κρυφές ομορφιές της περιοχής.  Με την επίσκεψή σας στο Πήλιο, δεν πρέπει να παραλείψετε τα χωριά Μακρινίτσα, Πορταριά και Τσαγκαράδα, που χαρακτηρίζονται από το αρχιτεκτονικό τους ενδιαφέρον, τη γαστρονομική παράδοση και την ποικιλόμορφη βλάστηση.

Συνδυάστε το ταξίδι σας στα Μετέωρα και το Πήλιο με την πολυτέλεια και την άνεση που σας προσφέρουν τα προϊόντα ύπνου της COCO-MAT, κάνοντας κράτηση σε ένα από τα παρακάτω καταλύματα:

ΜΕΤΕΩΡΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ:

1.    Meteora Heaven and Earth Premium Suites 

Tο Meteora Heaven and Earth Eco Premium Suites, συνδυάζει τη γήινη ομορφιά με την παραδεισένια θέα των Μετεώρων.  Εναρμονισμένο με τα χρώματα και την αισθητική της περιοχής, δημιουργεί την εικόνα ενός παραδοσιακού «Καστρακινού» κτηρίου. Εσωτερικά επικρατεί η minimal προσέγγιση με μοντέρνες πινελιές, ενώ ταυτόχρονα παρέχει τα απολύτως απαραίτητα για τη μέγιστη εμπειρία χαλάρωσης και ξεκούρασης.

2.    Meteora Gold and Glass 

Στην πόλη της Καλαμπάκας, μόλις 3,6 χιλιόμετρα από τα Μετέωρα, βρίσκεται το Meteora Gold and Glass. Στο εσωτερικό των δωματίων επικρατεί μια μοντέρνα και χαλαρωτική αισθητική, ενώ όλα τα μπαλκόνια προσφέρουν απρόσκοπτη θέα προς τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων. 

ΠΗΛΙΟ:

3.    Ikies 3

Σε απόσταση 20μ. από την παραλία Αλυκές του Βόλου, το Ikies 3 είναι ένα οικιστικό συγκρότημα που απαρτίζεται από 3 κτίρια, τα οποία έχουν σχεδιαστεί με σεβασμό προς τη φύση και το περιβάλλον. Με απρόσκοπτη θέα στο γαλάζιο του Παγασητικού, η ηρεμία που νιώθει κανείς μόλις εισέρχεται στο Ikies 3 είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που κάνουν τους επισκέπτες να αισθάνονται ότι εισέρχονται στο δικό τους ιδιωτικό καταφύγιο.

4.    Peri Elxis Luxury Suites

Στο Μούρεσι του Ανατολικού Πηλίου, εκεί όπου η θάλασσα, το βουνό και το πράσινο, σμίγουν με την παραδοσιακή πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, βρίσκεται το Peri Elxis Luxury Suites. Άνετες σουίτες υψηλής αισθητικής, ευρύχωρες βεράντες με πανοραμική θέα στην θάλασσα και στο βουνό, θα σας χαρίσουν μια αξέχαστη εμπειρία διαμονής.