20 χρόνια Coco-Mat Χαλάνδρι, 20+ χρόνια ιστορίας

20 χρόνια Coco-Mat Χαλάνδρι, 20+ χρόνια ιστορίας

Το κατάστημα Coco-Mat στο Χαλάνδρι -το πρώτο κατάστημα της Coco-Mat- κλείνει φέτος τα 20 του χρόνια και το γιορτάζει με δύο εβδομάδες γεμάτες προσφορές. 

Θα σας πω μια ιστορία. Μία γενέθλια ιστορία, από εκείνες που αποτελούν κίνητρο. 
1998. Βρισκόμαστε στην Coco-Mat Χαλανδρίου, οδός 25ης Μαρτίου, μαγαζί γωνία. Παλαιό και σκοπίμως παλαιωμένο. Σε αντίστιξη, το προσωπικό πάντα νέο και σκοπίμως νεάζον. 

Σημαντικό κομμάτι του, ένας από τους πατέρες του εγχειρήματος της Coco-Mat: ο Πωλ Ευμορφίδης. Ο άνθρωπος που τότε, λίγο πριν το 2000, ξυπνούσε χαράματα, για να προλάβει τη δουλειά και όχι να τον προλάβει η δουλειά. Εκείνος που θα άκουγες να μιλάει 3 διαφορετικές γλώσσες ταυτόχρονα, προκειμένου να ικανοποιήσει όλους τους πελάτες μαζί. Και με έναν μαγικό τρόπο τα κατάφερνε. Τύχη; Μάλλον τύχη και ταλέντο μαζί. Και φυσικά έχοντας ως Δούρειο Ίππο του ένα πολύτιμο προϊόν: στρώματα από φυσικά υλικά. 

Πλάι στον Πωλ και ο Γιώργος. Ο άνθρωπος που «κρατάει το μαγαζί» μέχρι σήμερα. Από τότε. Αυτός που οι πελάτες τον ξέρουν με το μικρό του όνομα. 

Όπως εκείνος ο λάτρης των δίτροχων, κάπου μετά το 2000. Μπαίνει στο κατάστημα λίγο πριν το κλείσιμο, κοιτάζει τα στρώματα και δηλώνει με στόμφο «Μην ανησυχείτε, θα δοκιμάσω μόνος μου τα στρώματα… Καν’ τε τη δουλειά σας, παρακαλώ». Κι έτσι έγινε. Ώσπου έφτασαν στο κλείσιμο. Κάθισαν στο γραφείο, που τότε βρισκόταν φάτσα στην είσοδο, ασχολούμενοι με τα γραφειοκρατικά περί παραγγελιών και τζίρου. Ο μηχανόβιος βρισκόταν σε μια δική του νιρβάνα, στο προτελευταίο κρεβάτι του “bed gallery” - νεκρή γωνία για τους πωλητές. 

Κάτι παραπάνω από 20 λεπτά μετά, ο άσωτος εμφανίζεται με έκδηλα στα μάτια τα σημάδια του αγουροξυπνήματος. Η Βάλυ, που δούλευε με τον Γιώργο, του έψησε καφέ. Φιλοξενία ακόμα και μετά το κλείσιμο, αφού η φιλοσοφία δεν είναι μόνο κοκοματική, είναι πρώτα απ’ όλα χαρακτηριστικό των ανθρώπων της Coco-Mat. Κι εκείνος, αφού τον ήπιε μετά χαράς, έφυγε έχοντας παραγγείλει ένα στρώμα «Άτλας». Και κοιμήθηκε αυτός καλά κι εμείς καλύτερα. Κάπως έτσι ο «πωλητής» παύει να είναι άγνωστος, γίνεται ο Γιώργος. Με το μικρό του. 

Ο Πωλ από την άλλη μπορεί να μην είναι πια στο κατάστημα, αλλά είναι παντού. Τη μια μέρα θα τον βρεις στο Άμστερνταμ να οργώνει κάθε αχαρτογράφητο σημείο του με το ποδήλατο και την επόμενη θα φέρνει το Άμστερνταμ στην Ελλάδα, ποδηλατώντας ολόκληρη την Κηφισίας. Αυτά, στα διαλείμματα για μεταφορά, από τον αέναο αγώνα του να κληρονομήσει η επόμενη γενιά ένα περιβάλλον με όσο λιγότερη φθορά γίνεται. 

1989. «ΣΤΡΩΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΙΑΣ» έγραφε ο 1ος κατάλογος, που κυκλοφόρησε τότε. Και δεν έλεγε ψέματα. Γιατί το στρώμα έτσι ξεκίνησε, έτσι συνέχισε κι έτσι συνεχίζει 

Με σύμμαχό μας το χρόνο και φυσικά τους ανθρώπους μας: τον Γιώργο, την Βάλυ, την Χριστίνα, την Αλεξάνδρα κι άλλους πολλούς. Μπήκαμε στο χορό και χορέψαμε. Μπορεί στην αρχή να μην ξέραμε καλά τα βήματα, μπορεί να μας πάτησε και λίγο ο διπλανός, όμως συνεχίσαμε με πάθος, πολύ πάθος. 

Και το 1 κατάστημα του Χαλανδρίου απέκτησε παρέα. Για την ακρίβεια άλλα 105 καταστήματα. Είμαστε περήφανοι, που το πρώτο μας “παιδί” κλείνει τα 20 του χρόνια. 

Χρόνια πολλά, Coco-Mat Χαλάνδρι! 

*ισχύει μέχρι την εξάντληση των αποθεμάτων.  

**Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί από 1η έως 13 Οκτωβρίου και επωφεληθείτε με 50% έκπτωση στο ανώστρωμα Ιβίσκος* και 20% στην υπόλοιπη συλλογή.  

Επιπλέον, μπείτε στην κλήρωση για να κερδίσετε προϊόντα περιποίησης από φυσικά υλικά της ελληνικής εταιρείας Zealots of Nature.