Συχνές Ερωτήσεις

Γενικά

Πού κατασκευάζονται τα στρώματα;

Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στο βιομηχανικό τμήμα της Ξάνθης, όπου τα προϊόντα κατασκευάζονται σε ένα εργοστάσιο 123.000 m2 με επιπλέον χώρους γραφείων 25.000m2.

Μπορώ να παραγγείλω ένα στρώμα σε προσαρμοσμένες διαστάσεις;

Τα στρώματα, τα στρώματα κρεβατιών και τα στρώματα κορυφής μπορούν να κατασκευαστούν σε προσαρμοσμένες διαστάσεις.

Γιατί το διπλό στρώμα δεν παράγεται σε ένα κομμάτι;

Τα δύο εσωτερικά καλύμματα των στρωμάτων ενώνονται με μία μόνο ραφή στην επάνω πλευρά τους. Πάνω από αυτά τοποθετείται ένα δεύτερο εξωτερικό κάλυμμα, το οποίο είναι μονοκόμματο, χωρίς ραφή. Με αυτόν τον τρόπο τα στρώματα είναι ανεξάρτητα αλλά χωρίς κενό μεταξύ τους. Ο λόγος για τον οποίο το κάνουμε είναι για να α) το βάρος του σώματος του ενός δεν επηρεάζει το άλλο σώμα, β) για να είναι πιο εύκολη η διαχείρισή τους ( όσον αφορά τη μεταφορά, την αφαίρεση των καλυμμάτων, την ανατροπή τους ανάποδα κ.λπ.)

Εάν έχω δικό μου σκελετό/βάση, πρέπει να πληροί ορισμένα κριτήρια για ένα στρώμα Coco-Mat;

Το στρώμα πρέπει να τοποθετείται σε βάση που επιτρέπει τον αερισμό. Οι σανίδες που στηρίζουν το στρώμα πρέπει να είναι ευθείες, σταθερέςκαι πάχους 2 cm με απόσταση 5-7 cm μεταξύ κάθε σανίδας. Δεν συνιστάται η στήριξη του στρώματος με μεγάλες ξύλινες σανίδες που δεν έχουν κενά μεταξύ τους, διότι το στρώμα δεν θα αερίζεται επαρκώς.

Στρώμα

Τι πρέπει να γνωρίζω για τη συντήρηση του στρώματός μου;

Το στρώμα πρέπει να αναποδογυρίζεται κάθε έξι μήνες, έτσι ώστε το πάνω μέρος όπου στηρίζεται το κεφάλι να παίρνει τη θέση του κάτω μέρους. Επιπλέον, πρέπει να αναποδογυρίζεται κάθε έξι μήνες ή λιγότερο για να αναζωογονηθούν τα υλικά του. Στα διπλά στρώματα η ραφή των εσωτερικών καλυμμάτων πρέπει να είναι πάντα στραμμένη προς τα πάνω. Το στρώμα δεν πρέπει να εκτίθεται στον ήλιο χωρίς κάλυμμα, διότι το φως του ήλιου προκαλεί αποπολυμερισμό και αποσύνθεση του φυσικού λατέξ. Επιπλέον, πρέπει να προστατεύεται από το νερό, τον ιδρώτα ή οποιοδήποτε άλλο υγρό. Εάν πρέπει να αποθηκευτεί, συνιστάται ιδιαίτερα να τοποθετείται σε μία από τις μακριές πλευρές του (οριζόντια και ομοιόμορφα ποτέ στο πλάιΙ) . Ποτέ μην τοποθετείτε το στρώμα σε όρθια θέση, στη μικρή του πλευρά, γιατί έτσι φθείρονται τα υλικά. Για περισσότερες συμβουλές συντήρησης ανατρέξτε στο εγχειρίδιο του συστήματος ύπνου, στο εγχειρίδιο 4 επιπέδων και στο βίντεο συντήρησης

Πλένονται τα καλύμματα των στρωμάτων;

Μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο στους 40 C, χωρίς στύψιμο και να στεγνώσουν σε καλά αεριζόμενο χώρο, μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Επιπλέον, συνιστάται πριν στεγνώσουν εντελώς να τεντωθούν ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες συρρίκνωσης.

Τι είδους θεμέλιο συνιστάται για ένα στρώμα;

Το στρώμα πρέπει να τοποθετείται σε βάση που επιτρέπει τον αερισμό. Τα πηχάκια που στηρίζουν το στρώμα προτείνεται να είναι ίσια, σταθερά και πάχους 2 cm (0,8 in.) με απόσταση 5-7 cm (2-2,7 in.) μεταξύ τους. Δεν συνιστάται η τοποθέτηση του στρώματος πάνω σε μεγάλες ξύλινες σανίδες που δεν έχουν κενά μεταξύ τους, καθώς δεν θα αερίζεται επαρκώς. Το στρώμα δεν πρέπει ποτέ να τοποθετείται σε επίπεδες επιφάνειες, χοντρά υφάσματα ή πλαστικές σακούλες, καθώς αυτά σταματούν τον αερισμό.

Εκπέμπουν τα στρώματα οσμή;

Όπως είναι σύνηθες με όλα τα φυσικά υλικά, τα δικά μας παράγουν επίσης μια πολύ ανεπαίσθητη μυρωδιά για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Να είστε σίγουροι ότι αυτή η μυρωδιά είναι φυσικά ακίνδυνη και μειώνεται σταθερά με την πάροδο του χρόνου.

Έχουν τα στρώματα ακάρεα;

Όσον αφορά την ακαρέα, η οποία έχει εξελιχθεί στην εποχή μας στην υπ' αριθμόν ένα αιτία αλλεργιών, πρέπει να τονίσουμε τα εξής: εφόσον πλένονται τα καλύμματα των στρωμάτων μας, ο κίνδυνος για την προσέλκυση της ακαρέας εξαλείφεται.

Γιατί το στρώμα έχει φερμουάρ;

Τα στρώματα διαθέτουν φερμουάρ για να μπορούν να αφαιρεθούν και να πλυθούν τα καλύμματα. Επίσης, δίνουμε μεγάλη έμφαση στην εμπιστοσύνη των πελατών μας στα προϊόντα μας- με τα φερμουάρ είμαστε σε θέση να δείξουμε και να εξηγήσουμε τις λεπτομέρειες του τι υπάρχει μέσα σε κάθε στρώμα.

Κρεβάτι-στρώμα

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός στρώματος-κρεβατιού;

Το κρεβάτι-στρώμα αποτελείται από ένα πλαίσιο (απλή ξύλινη βάση) και ένα στρώμα, όλα σε ένα. Ωστόσο, υπάρχει μια βασική διαφορά μεταξύ ενός κρεβατιού-στρώματος και ενός απλού κρεβατιού που έχει ένα στρώμα πάνω του: η εργονομική βάση η οποία τοποθετείται στο χαμηλότερο τμήμα της βάσης, κάτω από όλα τα υλικά του στρώματος που περιέχει το κρεβάτι-στρώμα και κάνει την καινοτομία της εταιρείας. Η εργονομική βάση είναι κατασκευασμένη από πηχάκια ξύλου ευκαλύπτου και κομμάτια από συμπαγές φυσικό καουτσούκ (κοινώς γνωστό ως φυσικό λάτεξ). Τα ξύλινα πηχάκια έχουν πλάτος 6 cm και πάχος 1 cm. Στηρίζονται σε 4 υφασμάτινες ζώνες τσέπης που διατρέχουν το μήκος του κρεβατιού και περιέχουν λωρίδες από φυσικό λάτεξ. Η εργονομική βάση τοποθετείται στο εσωτερικό της βάσης του κρεβατιού-στρώματος και πολλαπλασιάζει την ελαστικότητα της επιφάνειας του κρεβατιού.

Βίντεο συντήρησης

Έχει φερμουάρ το κρεβάτι-στρώμα;

Ναι, με αυτόν τον τρόπο διευκολύνεται η ορατότητα και η πρόσβαση στο εσωτερικό και διευκολύνεται η συντήρηση.

Μεγέθη

Διατίθεται σε όλες τις διαστάσεις κατόπιν αιτήματος.

Μπορώ να προσαρμόσω τα πόδια και το ύφασμα του κρεβατιού-στρώματος και του κεφαλάριτός μου;

Όλα τα στρώματα κρεβατιών και τα κεφαλάρια μπορούν να ντυθούν με διάφορα σχέδια και χρώματα υφάσματος. Αυτά τα υφασμάτινα καλύμματα αφαιρούνται και πλένονται, προκειμένου να προστατεύονται τα υποκείμενα στρώματα από τους λεκέδες. Το κρεβάτι-στρώμα στηρίζεται σε ξύλινα ή μεταλλικά πόδια, διαφόρων μεγεθών και σχεδίων, τα οποία μπορούν να βιδωθούν και να αφαιρεθούν εύκολα, ώστε ο χρήστης να τα αλλάζει όποτε το επιθυμεί. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία τροχών.

Κορυφή-στρώμα

Τι έχει να προσφέρει το κορυφαίο στρώμα;

Το ανώτερο στρώμα συμπληρώνει τη στήριξη που προσφέρει το στρώμα, καλύπτοντας το κενό μεταξύ των καμπύλων τμημάτων του σώματος (πόδια, χέρια, λαιμός, πλάτη), τα οποία το στρώμα δεν μπορεί να καλύψει. Επιπλέον, δημιουργεί μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ του σώματος και της άκαμπτης βάσης του κρεβατιού, προσφέροντας μεγαλύτερη ελαστικότητα και βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος. Τέλος, το επάνω στρώμα λειτουργεί και ως προστατευτικό, αυξάνοντας την αναμενόμενη διάρκεια ζωής του στρώματος.

Μπορώ να πάρω το επάνω στρώμα ξεχωριστά και να το τοποθετήσω στο τρέχον στρώμα μου;

Ναι, εάν το στρώμα είναι σε καλή κατάσταση, δηλαδή δεν έχει κρεμάσματα ή εξογκώματα.

Μαξιλάρια

Πώς μπορώ να κάνω τη σωστή επιλογή για ένα μαξιλάρι;

Το μαξιλάρι είναι το στρώμα του κεφαλιού και του αυχένα. Τα μαξιλάρια, όπως και το στρώμα, πρέπει να στηρίζουν τόσο τον αυχένα όσο και το κεφάλι, ώστε να μην παρεκκλίνουν από τη φυσική (σωστή) θέση τους. Για παράδειγμα, όταν ξαπλώνουμε σε ένα στρώμα ανάσκελα, το μαξιλάρι πρέπει να στηρίζει το κεφάλι και τον αυχένα με τρόπο που να τους επιτρέπει να διατηρούν μια θέση παρόμοια με αυτή της όρθιας στάσης. Για να συμβεί αυτό, το μαξιλάρι πρέπει να έχει το απαραίτητο ύψος για να γεμίσει το κενό που υπάρχει μεταξύ του στρώματος και της καμπύλης της πλάτης του αυχένα.
Αν το μαξιλάρι είναι ψηλότερα, το κεφάλι θα γέρνει προς τα εμπρός με αποτέλεσμα ο έβδομος αυχενικός σπόνδυλος να τεντώνεται και σταδιακά να προκαλεί πόνους στην περιοχή. Κυρίαρχη σημασία στην επιλογή του μαξιλαριού έχει το σώμα μας.

Πώς μπορώ να ρυθμίσω και να συντηρήσω το μαξιλάρι μου;

Τα μαξιλάρια κατασκευάζονται από: α) νιφάδες φυσικού λατέξ, β) φτερά, γ) συνδυασμό των προαναφερθέντων και δ) μαλλί. Τα μαξιλάρια με φυσικό λάτεξ διαθέτουν φερμουάρ προκειμένου να ρυθμίζεται η ποσότητα του υλικού και δεν πλένονται, εκτός από τη μαξιλαροθήκη. Τα μαξιλάρια με φτερά είναι ιδανικά για μικρότερους σωματότυπους και πλένονται στο πλυντήριο στους 30C (πρέπει να στεγνώσουν καλά, διαφορετικά μπορεί να αναδύσουν δυσάρεστες οσμές).

Υλικά

Τι υλικά χρησιμοποιείτε;

Ορισμένα υλικά που αποτελούν τις βάσεις των προϊόντων coco-mat είναι: Το φυσικό λάτεξ, το οποίο είναι ο χυμός του δέντρου HEVEA. Μετά από κατάλληλη επεξεργασία μετατρέπεται σε ένα αφρώδες στρώμα φυσικού λατέξ . Το φυσικό λατέξ μας διατηρεί μεγάλη καθαρότητα, καθιστώντας μας μια από τις πιο αφοσιωμένες εταιρείες όσον αφορά τη χρήση όλων των φυσικών υλικών.

Οι ίνες καρύδας αναφέρονται στις ίνες που καλύπτουν το φλοιό της καρύδας. Οι ίνες πρέπει να υποβληθούν σε κατάλληλη επεξεργασία και στη συνέχεια συνδυάζονται με φυσικό λατέξ σε ελαστικές ίνες καρύδας. Η τρίχα αλόγου συμβάλλει στη ρύθμιση της υγρασίας.

Γιατί να επιλέξω ένα στρώμα από φυσικά υλικά αντί για ένα στρώμα με ελατήρια;

Τα στρώματα χωρίς ελατήρια είναι συγκριτικά ανώτερα από εκείνα με ελατήρια, επειδή τα φυσικά υλικά παρέχουν ομοιόμορφη, ισομετρική στήριξη του σώματος. Από την άλλη πλευρά, τα ελατήρια παρέχουν πολύ ανομοιόμορφη στήριξη, ειδικά όταν συγκρίνουμε την επιφάνεια ακριβώς πάνω από το ελατήριο με την επιφάνεια ανάμεσα στα ελατήρια.
Επιπλέον, τα παραδοσιακά στρώματα παράγουν θόρυβο. Παρόλο που πολλά ελατήρια είναι ντυμένα με βαμβάκι, είναι κατασκευασμένα από χάλυβα και εξακολουθούν να διατηρούν μεγαλύτερη πιθανότητα να παράγουν θόρυβο. Τέλος, τα στρώματά μας διαρκούν περισσότερο. Η ελαστικότητά τους με την πάροδο του χρόνου διατηρείται όχι μόνο λόγω της φύσης του υλικού αλλά και χάρη στη διαστρωμάτωση των υλικών, επιτρέποντας τη μέγιστη ελαστικότητα χωρίς να θυσιάζεται η στήριξη. Το φυσικό λάτεξ επανέρχεται στην αρχική του μορφή, ενώ τα ελατήρια φθείρονται μετά από αρκετά χρόνια.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του φυσικού λατέξ και του αφρού μνήμης;

Το φύλλο φυσικού λατέξ που χρησιμοποιεί η Coco-Mat προέρχεται από το χυμό του δέντρου HEVEA. Μετά από κατάλληλη επεξεργασία μετατρέπεται σε ένα αφρώδες φύλλο φυσικού λατέξ που είναι απόλυτα ελαστικό.

Γιατί χρησιμοποιείτε ελαστικές ίνες κακάο;

Οι ίνες κακάο διαμορφώνονται σε φύλλα. Οι ίνες ψεκάζονται επίσης με φυσικό λατέξ για πρόσθετη ελαστικότητα.

Γιατί ένα στρώμα πρέπει να είναι ελαστικό και όχι απλώς σκληρό ή μαλακό;

Για να μπορέσει το σώμα να ξεκουραστεί, οι μυϊκοί περιορισμοί πρέπει να ελαχιστοποιηθούν χωρίς να μεταβληθεί η φυσική κατάσταση του σώματος. Για να επιτευχθεί αυτό, ολόκληρο το σώμα πρέπει να υποστηρίζεται από το στρώμα για να γεμίσει τα κενά μεταξύ αυτού και της επιφάνειας. Το στρώμα πρέπει να προσαρμόζεται στο σχήμα του σώματος και όχι το αντίθετο.
Ένα σκληρό και άκαμπτο στρώμα όντας, δεν μπορεί να απορροφήσει σωστά τις καμπύλες του σώματος. Έτσι, τα πιο καμπύλα μέρη του σώματος καθώς και τα ελαφρύτερα μέρη (λαιμός, πλάτη, πόδια, χέρια) μένουν χωρίς υποστήριξη. Το ελαστικό στρώμα είναι το κατάλληλο στρώμα για την πλήρη στήριξη του σώματος, επειδή προσαρμόζεται ανάλογα με το σχήμα του.

Τι είδους ξύλο χρησιμοποιείτε για τα έπιπλά σας;

Τα έπιπλα της Coco-Mat είναι κατασκευασμένα από ξύλο δρυός.

Πώς πλένονται τα προϊόντα με φτερά;

Όλα τα προϊόντα που περιέχουν φτερά πλένονται στο πλυντήριο στους 30C, ιδανικά τοποθετώντας 2-3 μπάλες του τένις στο πλυντήριο. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κατά το στέγνωμα: τα μαξιλάρια πρέπει να τοποθετούνται σε επίπεδη επιφάνεια μακριά από τον ήλιο, διαφορετικά τα φτερά θα συγκεντρωθούν στο κάτω μέρος και δεν θα στεγνώσουν σωστά.