Bij COCO-MAT komen we op de fiets naar het werk!

Στην COCO-MAT ερχόμαστε στη δουλειά με το ποδήλατο!

Fietsen en COCO-MAT gaan samen. Het zit in onze filosofie, het zit in ons bloed en natuurlijk is het een van onze creaties.

In augustus 2016 ontwikkelde een groep outdoor enthousiastelingen nieuwe producten op de meest natuurlijke en creatieve manier. En zo werd COCO-MAT.bike opgericht. Een houten fabriek in Lykovrysi die het milieu respecteert, mensen die met liefde en passie creëren, en een unieke handgemaakte houten constructie: de COCO-MAT fiets.

Elke fiets is gemaakt van hout dat in de natuur is gegroeid met regenwater en zonne-energie. Hoe meer het in het zonlicht baadt, hoe meer energie het opslaat.

De fiets was geliefd bij velen, maar in de eerste plaats bij de COCO-MAT medewerkers. En hij werd geadopteerd. Maar laten we eens luisteren naar deze mensen die elke dag op de fiets naar hun werk komen.

 

Antonis Vezirgiannis - COCO-MAT Kifissia

Elke dag vertrek ik vanuit Kifissia zonder dat ik me zorgen hoef te maken over wanneer ik aankom, waar ik zal parkeren en in welke mentale toestand ik mijn bestemming zal bereiken (vanwege het verkeer en aanverwante zaken)!

Ik weet vanaf het begin dat ik voortdurend in contact zal zijn met de lucht en voorbijgangers, naar ze zal glimlachen en -waarom niet - ze zal leren kennen. Ze zullen zeker positief commentaar geven op de houten fiets en hem bewonderen!

Hoewel automobilisten in ons land niet bepaald bekend staan om hun... hoffelijkheid en opvoeding (uitzonderingen daargelaten natuurlijk), respecteren ze de fietser op de weg en besteden ze er altijd aandacht aan!

Ik bewaar het beste voor het laatst, want dagelijkse beweging, in welke vorm dan ook, ontspant, versterkt en zorgt altijd voor een glimlach!

 

Hermes Giokas/Theodore Mitoulas - COCO-MAT Kifissia

Wat Hermes ons vertelde:

Ik woon in Agios Eleftherios, op het bouwplein waar COCO-MAT is geboren. Ik werk voornamelijk in de winkel Tatoyi en mijn fietstocht naar het werk duurt elke dag een uur.

Al vele jaren kies ik de fiets als mijn vervoermiddel omdat het me energie geeft en ik klaar en levendig op mijn werk aankom. Het is ook het gevoel van "vliegen" met je eigen kracht dat ik niet meer heb kunnen vergeten sinds de eerste keer dat ik als kind op een fiets reed. Je ontvangt dit goede gevoel en geeft het terug als een gelukkiger mens in het algemeen en in de omgeving.

Als er meer fietsers zouden zijn, zouden we veiliger vervoer hebben, minder zorgen om onze fietsen kwijt te raken en zeker een gezonder milieu in alle opzichten.

Wat mensen denken is volgens mij niet van toepassing:

  • dat je meer tijd nodig hebt voor fietsvervoer.
  • dat je moe wordt en niet productief bent, integendeel, aerobics verbeteren de levenskwaliteit.
  • dat je na het werk niet de energie hebt om terug te fietsen, terwijl het in werkelijkheid de beste manier is om je lichaam en geest te ontladen.

Persoonlijk is er maar één ding dat ik liever zou willen, naar het werk gaan zwemmen...

Wat Theodore ons vertelde:

Ik heb voor de fiets gekozen om vele redenen, zoals het feit dat het erg uniek is door het materiaal, omdat ik nog nooit een elektrische fiets had geprobeerd, omdat ik het beschouw als een middel dat het milieu niet vervuilt, omdat ik train tijdens het woon-werkverkeer, omdat ik geen rijbewijs heb en, in het algemeen, niet met de auto of motor wil reizen. Bovendien vind ik het een heel goede reclame voor COCO-MAT.

Ik vertrek vanaf Patissia en doe er meestal 40 tot 45 minuten over. Andere keren zet ik hem op de trein naar Kifisia, zodat ik de tijd aanzienlijk verkort.

In eerste instantie had ik moeite met het gewicht, omdat ik op de 5e verdieping van een flatgebouw met een kleine lift woon, maar ik heb een andere oplossing gevonden om hem te vergrendelen en op te bergen zonder hem te hoeven tillen zonder lift.

Ik heb geen problemen ondervonden met de fiets zelf, behalve met betrekking tot de niet zo goede wegen, waardoor ik een paar keer lekke banden heb gehad. Natuurlijk deden de collega's van COCO-MAT.bike er alles aan om me te helpen.

Al met al denk ik dat COCO-MAT pionier was in deze kwestie met fietsen en ik deel een gemeenschappelijke droom met COCO-MAT op dit gebied van haar doelstellingen, namelijk woon-werkverkeer met alternatieve middelen.

 

Giorgos Grigoriakos - COCO-MAT Faliro

Allereerst moet ik zeggen dat ik niet voor de fiets heb gekozen. Hij koos mij, fietsen weten dat... Ze kiezen altijd degenen met een vreemd uiterlijk... De ietwat "gekken", zij die een beetje verder kunnen "rijden" dan wat de ogen gewoonlijk zien.

Fietsen houden niet van gemakkelijke, conventionele wegen... Fietsen en hun berijders kijken altijd een beetje dieper, voorbij de horizon, omdat ze het gewoon kunnen onderscheiden, inademen en voelen. Hoe lang is het geleden dat je de horizon hebt geroken, de kleuren hebt gezien, de lucht, de vogels die vliegen, de bries die je gezicht stuurt en streelt, opgesloten in je ultramoderne doos?

Ik klim elke ochtend op mijn fiets omdat ik weet dat ik omhoog kan kijken en de verblindende stralen van de zon kan zien... Ik kan mijn armen openen en de zon binnen laten, me verwarmen en mijn ziel vullen met licht! Want ik voel de koelte mijn hele lichaam binnendringen.

Omdat ik in de lente de kleuren kan zien, de honderden bedwelmende bloemengeuren kan ruiken en in de winter de regen zo lieflijk op mijn gezicht kan voelen stromen, me eraan kan herinneren dat ik leef en soms mijn tranen kan mengen met de verfrissende druppels, die uiteindelijk altijd verlichting brengen.

Om elke ochtend al die mooie gezichten om me heen te zien, wachtend op de hoek van de straat, meestal somber kijkend en geduldig wachtend bij bushaltes, en om ze een glimlach te geven als ik langsloop, om voor een paar korte seconden die vluchtige optimistische blik in hun ogen te "winnen", zelfs als dat betekent dat ik hun ondraaglijke verdriet voor slechts een seconde overneem. Het is zo magisch, zo uniek. Mensen glimlachen niet meer in hun auto en ze zien anderen dat niet doen, opgesloten in hun auto.

Om langs de hoek van de straat te lopen waar ik het mooiste meisje ter wereld ontmoette en voor altijd verliefd werd op haar blik... Waar we omhelsden alsof er geen morgen meer was... En elke keer... elke ochtend... Herleef ik die omhelzing zo levendig, omdat ik mijn hand kan uitsteken en haar kan aanraken... ruiken... voelen.

Omdat elke verre blik van mij eindigt bij de Akropolis, dit wonder der eeuwen dat ons geschonken werd en dat elke keer als ik ernaar kijk, het onmogelijk is om de tranen in te houden... En dat is wanneer ik de regen zoek om me met de tranen te mengen... Voor deze zegen... Voor dit geluk om op deze plek te wonen en te fietsen!

Waarom leidt de grote weg me naar de zee, waar je het bestaan ervan bent vergeten? Bijna treurig opgesloten in je anders zo sympathieke vierwielige voertuig met donkere ramen en de kunstmatige lucht van de airconditioner. Deze oneindigheid van de zee die als een golf door je heen dringt en je vult met zoveel blauw voor nog twee levens!

Denk eens na... voordat ik de deur open doe om naar mijn werk te gaan, heb ik al deze vreugde al gezien, ervaren en gevoeld... Wat kan mijn dag dan nog verpesten?

Ik zou je kunnen schrijven over alle dingen die ik dagelijks meemaak op mijn fiets door de stad, en nog honderden redenen waarom ik de fiets kies als vervoermiddel... als een manier van leven. Ik zou je kunnen schrijven over het milieu, de lichamelijke conditie, de gezondheid en het welzijn die ik erdoor ervaar... maar dat weet je al. Daarom nodig ik je uit om morgen met me mee te gaan en het zelf te zien... Laat me je hand vasthouden en het samen ervaren, op dit prachtige houten zadel!

(Voor de goede orde: ik vertrek elke dag vanuit Metamorfosi en eindig in Paleo Faliro, over een afstand van 42 km (heen en terug). Ik doe er ongeveer 50-55 minuten over om de winkel te bereiken).

 

Marianthi Stamou - Ble Kedros

Degenen die het fietsen hebben geprobeerd, vonden het leuk! Ik behoor tot deze categorie.

Ik fiets nu ongeveer zes maanden. Ik woon in Kifissia en om bij COCO-MAT te komen, leg ik 3,7 kilometer af in ongeveer 15 minuten. Voor mij is het nu iets heel leuks, praktisch en gemakkelijks, dat mijn dagelijks leven niet zal verlaten.

Fietsen geeft een gevoel van welzijn en maakt ons socialer. Je observeert de omgeving, wisselt groeten uit - en niet te vergeten dat een COCO-MAT fiets nooit onopgemerkt blijft!

Fietsen is goed voor lichaam en geest. Daarom hebben we geen reden om het niet in ons leven op te nemen - soms wat schuchter, soms wat agressiever. Laten we tot slot niet vergeten dat we het altijd kunnen gebruiken in combinatie met andere vervoersmiddelen om nog verder te komen...

 

Profiteer van de COCO-MAT fietsen en... geniet van je ritjes!