Sleep Tips by COCO-MAT: Power naps, αναπνοή, μύες & κούραση

Sleep Tips by COCO-MAT: Power naps, αναπνοή, μύες & κούραση

Βάζω προτεραιότητα τον καλό ύπνο, σημαίνει βάζω προτεραιότητα την αγάπη για τον εαυτό μου. Όμως δυστυχώς, σήμερα οι νυχτερινές αϋπνίες, οι διαταραχές και ο ύπνος με άγχος είναι συχνά προβλήματα, τα οποία δημιουργούν υπερένταση και εκνευρισμό στην καθημερινότητά μας.

Πώς όμως μπορούμε να απολαύσουμε τον ύπνο μας και να μετατρέψουμε αυτές τις ώρες ηρεμίας σε... τελετουργικό; Οι ειδικοί του ύπνου της COCO-MAT λένε τα μυστικά για να μπορούμε να... "Sleep on Nature, Wake up on a dream"!

Η δυναμική των Power Naps

Μπορεί τα "power naps" να είναι πολύ ωφέλιμα, ωστόσο, αν το παρακάνουμε με πολύωρους ή ακανόνιστους ύπνους κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα αποτελέσματα θα είναι αντίθετα από αυτά που θέλουμε. Ο ύπνος μας επηρεάζεται αρνητικά, απορρυθμίζεται και τελικά αντί να ξεκουραζόμαστε, πέφτουμε σε βαθύ λήθαργο.
Η πιο σωστή κίνηση είναι να ορίσουμε ένα χρονοδιάγραμμα, το οποίο θα τηρείται όσο το δυνατόν περισσότερο. Με τον τρόπο αυτό, κάθε ύπνος θα είναι κυριολεκτικά "power" ύπνος, αφού θα ξυπνάμε ξεκούραστοι!

Βαθιές Ανάσες

Αφού ξαπλώσετε στο κρεβάτι, κλείστε τα μάτια σας και αρχίστε να παίρνετε βαθιές και αργές αναπνοές. Με κάθε εισπνοή, φροντίστε ο θώρακάς σας να γεμίζει με οξυγόνο και στην εκπνοή βγάλτε όλον τον αέρα έξω.
Για να κάνετε ακόμα πιο εύκολη τη χαλάρωση, τοποθετήστε ένα μαξιλάρι λεβάντας πάνω στα μάτια σας, όπως ακριβώς θα κάνατε με μια μάσκα ύπνου. Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήσετε το μαξιλαράκι λεβάντας κάτω από μαξιλάρι ύπνου σας. Το άρωμα της λεβάντας θα σας ηρεμήσει και η μάσκα θα αποκλείσει κάθε ίχνος φωτός, γεγονός που θα σας αποθαρρύνει από το ανοίξετε τα μάτια σας ή να ταραχτείτε, ενώ κοιμάστε.

Μέθοδος Προοδευτικής Χαλάρωσης Μυών

Αν θέλετε να αποφορτιστείτε πλήρως από την ένταση της ημέρας, πριν κοιμηθείτε, δοκιμάστε κάτι διαφορετικό. Η μέθοδος της Προοδευτικής Χαλάρωσης των Μυών είναι μια γνωστή τεχνική καταπολέμησης του στρες. Ξεκινώντας από τα δάχτυλα των ποδιών, σφίξτε όσο πιο δυνατά μπορείτε τις μυϊκές ομάδες της περιοχής και στη συνέχεια χαλαρώστε εντελώς. Επαναλάβετε τη διαδικασία προχωρώντας μέχρι το κεφάλι και μετά… όνειρα γλυκά!

Η κούραση μας προειδοποιεί

Η τακτική του να πηγαίνει κανείς για ύπνο, όταν είναι πραγματικά κουρασμένος, είναι το "κλειδί" για έναν ήρεμο ύπνο. Ακούγεται δεδομένο, όμως πολλοί από εμάς δεν το εφαρμόζουμε.
Κάνοντας υπερπροσπάθεια για να κοιμηθούμε, οδηγούμαστε απλώς σε απογοήτευση. Μία σωστή πρακτική είναι να σηκωνόμαστε από το κρεβάτι, αν δεν έχουμε αποκοιμηθεί στα πρώτα 20 λεπτά. Μία βόλτα μέσα στο σπίτι ή η ενασχόληση με κάτι χαλαρωτικό, όπως το διάβασμα ενός βιβλίου ή λίγη μουσική, σίγουρα θα βοηθήσει στη χαλάρωση.

Ακούγονται ευεργετικά, έτσι; Θα πρέπει όμως να κλείσουμε με μία ακόμη συμβουλή: Προτού αρχίσετε να εφαρμόζετε tips για καλύτερο ύπνο, καλό θα ήταν να αναλογιστείτε πως δεν ταιριάζουν τα ίδια σε όλους μας. Βρείτε τα tips που σας κάνουν να νιώθετε καλύτερα και ταιριάζουν με τη νοοτροπία σας, ώστε να τα κάνετε κομμάτι της ιεροτελεστίας που ακολουθείτε πριν πέσετε στο κρεβάτι σας.

Nighttime is my time to heal.