Περί ύπνου. | Τα 10 λεπτά που δεν πρέπει να αμελήσετε για έναν τέλειο ύπνο!

Είστε ό,τι πιο σημαντικό έχετε και σας αξίζει ένας υπέροχος, γλυκός, βαθύς ύπνος που θα σας ξεκουράσει και θα γεμίσει τις μπαταρίες σας. Για να απολαύσετε, όμως, έναν τόσο ποιοτικό ύπνο, χρειάζεται σωστή προετοιμασία και το μυστικό κρύβεται στην αυτοφροντίδα, μια εύκολη και απολαυστική διαδικασία, που χρειάζεται λίγη εξάσκηση μέχρι να γίνει συνήθεια.

Υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που αποδεικνύουν ότι ένα ζεστό μπάνιο πριν ξαπλώσετε στο «αφράτο» κρεβάτι σας, μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν και τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσετε. Τα αγνά σαπούνια με 100% φυσική σύσταση από βότανα και αιθέρια έλαια, θα απογειώσουν το μπάνιο σας.

Διαβάστε επίσης: Τα στοιχεία που καταπολεμούν τις αϋπνίες

10 λεπτά αρκούν!

Χαλαρωτικό μπάνιο

Βρέξτε καλά τα μαλλιά σας και τρίψτε τα απευθείας με ένα φυσικό σαπούνι, μέχρι να δημιουργηθεί πλούσιος αφρός. Κάντε μασάζ σε όλο το κεφάλι και τον αυχένα για 2 – 3'. Απλά αφεθείτε και απολαύστε τις ευεργετικές ιδιότητες. Ξεπλύντε καλά και συνεχίστε με τη στερεή κρέμα μαλλιών. Αφήστε τη να δράσει όσο θα τρίβετε όλο το σώμα σας με ένα φυσικό σφουγγάρι, ακολουθώντας κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Το σώμα πλέον ζεσταίνεται και φέρνει μεγάλη ποσότητα αίματος στην επιφάνεια.

Οι μύες και το νευρικό σύστημα χαλαρώνουν, ενώ το μυαλό αδειάζει από τη βαβούρα της ημέρας. Τα βακτήρια παίρνουν «αγκαλιά» την κούραση και το στρες και αποχωρούν αθόρυβα. Βγαίνοντας, η περιττή θερμότητα απελευθερώνεται στον αέρα και μια αίσθηση δροσιάς σας κατακλύζει. Η θερμοκρασία του σώματος πλέον έχει ρυθμιστεί. Αυτό ήταν!

Αν πάλι έχετε μπανιέρα, η απόλαυση πολλαπλασιάζεται. Γεμίστε τη με νερό που αχνίζει. Ρίξτε μια ποσότητα από άλατα Epsom σε συνδυασμό με αιθέρια έλαια για αποτοξίνωση.

Οι λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά

Σας προτείνω να βάλετε το κινητό σας σε λειτουργία πτήσης ή, ακόμα καλύτερα, να το απενεργοποιήσετε. Επιλέξτε οποιαδήποτε μουσική σας χαλαρώνει, από Ludovico Einaudi μέχρι ήχους της φύσης. Ανάψτε ένα κερί σόγιας για να χαλαρώσετε ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα. Ετοιμάζεστε πλέον να παραδώσετε σώμα και πνεύμα, κάνοντας «βουτιά» στον παράδεισο που μόλις δημιουργήσατε. Μουλιάζετε και απολαμβάνετε για 20 λεπτά.

Φροντίδα επιδερμίδας

Βγαίνοντας η φροντίδα εαυτού συνεχίζεται. Ρίξτε μερικές σταγόνες αρωματικού ελαίου στις παλάμες και εφάρμοστε στο βρεγμένο δέρμα σας. Έτσι θα «κλειδώσετε» μεγαλύτερη υγρασία και η ενυδάτωση θα διαρκέσει περισσότερο. Απλώστε και το αντίστοιχο λάδι στο πρόσωπο, γιατί είναι γνωστό ότι η ανάπλαση πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Το COCO-MAT κρεβάτι και τα καθαρά σας σεντόνια είναι πλέον έτοιμα να σας υποδεχτούν.

Πείτε μου λίγο, πώς αισθάνεστε;

Σαμπαχάτ Αμιλέρ