Deco tip - Προτάσεις διακόσμησης για το καθιστικό

Deco tip - Προτάσεις διακόσμησης για το καθιστικό

Αγαπώ ένα σπίτι όπου δεν βλέπω τίποτε το παραπανίσιο κι όπου βρίσκω κάθε τι που είναι απαραίτητο’’ είπε κάποτε ο Πιττακός ο Μυτιληναίος χρόοονια πριν! Σοφός! 

Μιλώντας για το σήμερα λοιπόν ας επικεντρωθούμε σε έναν αρκετά φορτωμένο χώρο του σπιτιού μας, το σαλόνι, και ας δούμε τι πρέπει να κάνουμε για να είναι λειτουργικό, όμορφο μα πάνω απ' όλα χωρίς ‘’παραπανίσια΄΄, όπως ανέφερε και ο σοφός ( πραγματικά με έχει εντυπωσιάσει…δηλαδή τι επικρατούσε στα σπίτια τότε χωρίς τηλεοράσεις dvd καλώδια και τα λοιπά αντικείμενα; Θα το ψάξω! ) 

Αρχικά πριν περάσουμε σε οποιαδήποτε αλλαγή, θα πρέπει να προσδιορίσουμε λίγο την χρήση που θα έχει το σαλόνι μας σύμφωνα με τις ανάγκες της καθημερινότητάς μας. Π.χ., βλέπουμε ταινίες στον καναπέ με το σκύλο μας ή παίζουμε επιτραπέζια με οικογένεια και φίλους; 

Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις λοιπόν προσάρμοσε το σύμφωνα με τις ανάγκες σου. 

Tip 1 

Καναπές. Βασικότερο όλων. 

Η σωστή επιλογή του καναπέ θα σου κάνει τη ζωή πιο εύκολη. Επίλεξε τον καναπέ που θές σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Αν θες να γίνεται κρεβάτι, γωνιακός ή μη , κλασικός ή μοντέρνος. Σημαντικό είναι να μετρήσεις τις διαστάσεις του τοίχου που θες να τον τοποθετήσεις και φυσικά το ύφασμα- χρώμα. Μεγάλη προσοχή στην μεταφορά του. Ενημερώστε το κατάστημα απ' όπου θα επιλέξετε τον καναπέ σας και επαληθεύστε ότι χωράει σε ασανσέρ, σκάλες και πόρτες. Αλλιώς υπάρχει και η λύση του γερανού! 

Ειδικά για τον καναπέ, θα αφιερώσουμε ένα ξεχωριστό, αναλυτικό deco tip! Μείνετε συντονισμένοι! 

Tip 2 

Καθάρισε τον χώρο σου από περιττά αντικείμενα. 

Παλιά περιοδικά και εφημερίδες που σκονίζονται απλά σε κάποιο έπιπλο, παλιά διακοσμητικά, και κορνίζες χωρίς κάποια φωτογραφία δεν υπάρχει λόγος να τα κρατάτε. Κράτησε τα απαραίτητα στον χώρο σου κάνοντάς τον πιο ανάλαφρο και ξεκούραστο. 

Tip 3 

Φώτα κι άλλα φώτα! 

Δημιούργησε την σωστή ατμόσφαιρα στο σαλόνι σου για κάθε περίσταση. Για γιορτές και πανηγύρια (που εμείς ως Έλληνες συνηθίζουμε να ανάβουμε ακόμα και τα φώτα του παταριού) φρόντισε να είναι έντονος όχι όμως υπερβολικός. Ένα φωτιστικό οροφής ( από πολυέλαιο με κρύσταλλά ως βέργα με σπότ ) συνδυασμένο με κάποιο επιδαπέδιο φωτιστικό δίνει την ένταση που θέλουμε και διαχέεται όμορφα στον χώρο. 

Για πιο χαλαρές στιγμές, αν υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησε ταινίες Led κάτω από κάποιο ράφι ή μέσα στο κουρτινόξυλο, και θα δείς το σαλόνι σου να αλλάζει! 

Tip 4 

Μπορείς στο σαλόνι σου να δώσεις έναν φυσικό τόνο τοποθετώντας φυτά και λουλούδια. Δεν είναι ανάγκη να το κάνεις ανθοκομική έκθεση! Μια γλάστρα με φυτό εσωτερικού χώρου και λουλούδια σε ένα βάζο θα δώσουν χρώμα και ζωντάνια στο σαλόνι σου. 

Tip 5 

Προσοχή στις αποστάσεις μεταξύ των επίπλων. 

Μην μπουκώσεις τα έπιπλα όλα σε μία μεριά. Φρόντισε η απόσταση του coffee table και του καναπέ να είναι μάξιμουμ 50 εκατοστά. Οι διάδρομοι προς τις μπαλκονόπορτες και τους άλλους χώρους να είναι τουλάχιστον ένα μέτρο. Προσπάθησε να διαμορφώσεις το σαλόνι σου με τέτοιο τρόπο που να μην σου μπλοκάρει εξόδους. 

"Do whatever you want" Tip ! 

Κάνε ότι θές. Κάνε ότι σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα και όμορφα στον χώρο σου. Βάλε τα πόδια πάνω στο τραπέζι, κι ας ακούς ακόμα την φωνή της μαμάς σου να αντηχεί, βάλε δυνατά την μουσική που σου αρέσει , βάψε ακόμα και τις κουρτίνες στο χρώμα που μισούσε…