Deco tip - Κρεβατοκάμαρα 5 αστέρων!

Deco tip - Κρεβατοκάμαρα 5 αστέρων!

Όλοι μας έχουμε βρεθεί έστω και ένα βράδυ σε ακριβό ξενοδοχείο και αυτό που πάντα μας εντυπωσιάζει είναι τα όμορφα υλικά και η ξεχωριστή αισθητική τους. Περνώντας η μέρα όμως συνειδητοποιούμε τι κάνει ξεχωριστό ένα δωμάτιο. Είναι η διακόσμηση σίγουρα, όμως αυτό που πραγματικά μας χαλαρώνει και μας κάνει να νιώθουμε ωραία είναι η ποιότητα του ύπνου. 

Αν θες να μεταφέρεις αυτή την αίσθηση και στον πιο προσωπικό σου χώρο απλά ακολούθησε τα παρακάτω βήματα: 

• Για αρχή διάλεξε το σωστό κρεβάτι. Αυτό που θα σε κάνει, όχι "να μοιάζεις πυρκαγιά", αλλα να θες με το που το βλέπεις να κοιμηθείς. Την διάσταση λίγο πολύ σου την καθορίζει ο χώρος σου. Αν ένα δωμάτιο είναι μικρό μην επιλέξεις κρεβάτι με μεγάλο όγκο γιατί έτσι θα δείχνει ακόμα πιο μικρό. Ξύλινο ή υφασμάτινο είναι καθαρά θέμα προσωπικού γούστου. Αναβάθμισε τον ύπνο σου με στρώμα COCO-MAT από φυσικά υλικά και ανώστρωμα με 90% εξαιρετικής ποιότητας πούπουλο χήνας και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σε ανταμείψει. 

• Ένα κεφαλάρι σε μεγάλη διάσταση θα δώσει την αίσθηση της πολυτέλειας στο υπνοδωμάτιο σου. Ή κανένα κεφαλάρι και στην θέση του ένα εντυπωσιακό χαλί που θα δημιουργεί την αίσθηση της ασφάλειας του κεφαλαριού.Η ανανεωμένη κολεξιόν χαλιών COCO-MAT σίγουρα θα καλύψει κάθε γούστο και αισθητική. 

• Δώσε έμφαση στο φωτισμό του δωματίου. Επίλεξε όμορφα και ήσυχα σε ύφος φωτιστικά για τις παροχές που ήδη υπάρχουν στο δωμάτιο ( θέση για απλίκες, παροχή στο κέντρο του ταβανιού που είναι και το πιο σύνηθες, κτλ ). Ο περιμετρικός φωτισμός του δωματίου δίνει πάντα μια πιο χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιο, οπότε φώτισε όμορφα τις ελεύθερες γωνίες με ένα επιδαπέδιο φωτιστικό. 

• Διάλεξε χρώματα αρμονικά, χωρίς μεγάλες και έντονες αντιθέσεις μεταξύ τους. Ιδανικό, αν θέλετε να κάνετε διαφορετικά χρώματα τους τοίχους σας, είναι να κάνατε το λεγόμενο tone-on-tone. Το ίδιο χρώμα δηλαδή σε διαφορετικές τονικότητες χωρίς έντονες διαβαθμίσεις. Διάλεξε χρώματα κυρίως γήινα χωρίς πολλές εντάσεις. Πχ ένα φούξια σε δωμάτιο δημιουργεί ένταση ενώ ένα Solomon pink δίνει τον τόνο του ρόζ με πιο ήπιο αποτέλεσμα. 

• Κουρτίνες λευκές, όχι «γυαλιστερές» που αφήνουν το ελληνικό φως να μπεί στον χώρο σου, πλούσιες σε μέτρα και αν υπάρχει η δυνατότητα να τρέχουν από τοίχο σε τοίχο. Επίλεξε ένα όμορφο ύφασμα που κάνει έντονες πτυχώσεις και μην τσιγκουνευτείς τα μέτρα. Μην βάλεις μια κουρτίνα που θα είναι σαν κρεμασμένο σεντόνι μπροστά από το παράθυρο ή την μπαλκονόπορτα σου, εκτός κι αν το ύφος που σου αρέσει είναι πιο «παραδοσιακό», όποτε εκεί συνδύασε το και με χειροποίητη κοφτή τρέσα στο τελείωμα. 

• Διακόσμησε το δωμάτιο σου με εγκράτεια. Μερικά διακοσμητικά μαξιλάρια πάνω στο κρεβάτι, λίγα κεριά κα ένα κάδρο με όμορφη θεματολογία αρκούν για ένα αρμονικό αποτέλεσμα. 

• Κομοδίνα με αποθηκευτικό χώρο είναι πρακτικά όχι όμως και απαραίτητα. Προσπάθησε να βρεις κομοδίνα στο ίδιο ύψος με το πάνω μέρος του στρώματος. Αν είναι πιο χαμηλά δεν είναι βολικά και αν είναι πιο ψηλά υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσεις σε κάποιον εφιάλτη σου. 

• Προσπάθησε να διατηρείς το δωμάτιο καθαρό και νοικοκυρεμένο. Στρώσε το κρεβάτι με το που σηκωθείς. Μάζεψε τα πεταμένα ρούχα από το προηγούμενο βράδυ, αέρισε το δωμάτιο μέχρι να πιείς τον πρώτο πρωινό καφέ σου και τίναξε τα μαξιλάρια να αφρατέψουν. Πάρε τον ρόλο της καμαριέρας για λιγότερο από 10 λεπτά το πρωί και όταν επιστρέψεις σπίτι, απόλαυσέ τον σαν επισκέπτης ξενοδοχείου. 

• Τέλος αντικατέστησε την τηλεόραση στο δωμάτιο με ένα μικρό ηχοσύστημα, καθώς ή μουσική σε χαλαρώνει και σε ηρεμεί, φρόντισε το δωμάτιο να μυρίζει όμορφα με φυσικά αρωματικά χώρου ( αιθέρια έλαια λεβάντας ή όποιο άλλη μυρωδιά σε χαλαρώνει) και άναψε κεριά για πιο ατμοσφαιρικό αποτέλεσμα. 

Αφού τα κάνεις όλα αυτά τοποθέτησε και 5 αστέρια στην πόρτα του υπνοδωματίου σου! 

Καλή επιτυχία !