COCO-MAT EXPO door Rowanne Settels: ‘local narratives’ (ROTTERDAM) aquarel tekeningen

Vanaf deze week is de nieuwe COCO-MAT EXPO door Rowanne Settels te bewonderen in onze vestiging aan de Westblaak in Rotterdam.

Rowanne Setteld staat bekend om haar verhalen, ruimtelijk werk en aquarellen. “In mijn werk richt ik mij op de handeling van het kijken zelf. Hiermee probeer ik de manier van waarnemen te bevragen.’ 

In haar tekeningen en aquarellen benaderd Rowanne Settels bijzondere plekken die haar zijn bijgebleven of haar speciaal opvielen. Door bewust langer te kijken en te observeren neemt ze de details in haar op. Daarna brengt ze de gehele ruimte in kaart door middel van een tekening of aquarel, met daarin het liefst zoveel mogelijk  details verwerkt.

Met haar werk benadrukt ze de ‘on-vanzelfsprekendheid‘ van dagelijkse, bijna vanzelfsprekende plekken zoals haar huiskamer of tuin. Door deze ruimtes bewust in zich op te nemen ontdekt ze steeds nieuwe details.

Ook bij haar andere werk zoals bij “vuurtorentje” en “blik op de haven” werkt ze volgens deze eigen methode. Zo is zij voorgaand aan de tekening  “blik op de haven” op zoek gegaan naar een boot zonder exacte locatie of naam van de boot te weten. Haar zoektocht bevond zich tussen de Wijnhaven en de scheepmakershaven. Op deze manier kon Rowanne de ruimte en sfeer van de haven in kaart brengen.In de tekening “blik op de haven” zie je vanaf de Jufferkade het uitzicht op de Bierhaven en het Havenmuseum.

Rowanne Settels studeerde Beeldende kunst aan de kunstacademie st Joost te Breda en studeerde hier in 2016 af. Haar expositie in de COCO-MAT store in Rotterdam zal beginnen met haar werk “stadsjungle” en “strandtekening”. Op 7 September zal er tijdens de Rotterdamse Wereld Havendagen een vernissage zijn om haar werk “blik op de haven” te presenteren. Kom haar werk bewonderen in de COCO-MAT store in Rotterdam.

DATUM: vanaf 30 juli 2018
TOEGANG:
 vrij (tijdens COCO-MAT Rotterdam openingstijden)
LOCATIE: COCO-MAT store Westblaak 25, Rotterdam

Ben jij geinteresseerd om op 7 September (tijdens de Wereld Havendagen) onder het genot van heerlijke Griekse wijn en hapjes langs te komen bij de opening van Rowanne Settel’s “blik op de haven” werk? Je bent van harte welkom! RSVP naar [email protected]

 

Ook in één van de COCO-MAT stores exposeren? Neem contact met Head of Storytelling, Marketing & Events op Fleur Gabel: [email protected] 

 

WINKEL
WINKEL
Amsterdam (FLAGSHIP STORE)
Overtoom 89
T. +31 (0)20 4892 927
OPENINGSTIJDEN
Amsterdam (New!)
Haarlemmerplein 19
T. +31(0) 20 237 17 90
OPENINGSTIJDEN
Arnhem
Eusebiusbinnensingel 14
T. +31 (0)26 4420 183
OPENINGSTIJDEN
Rotterdam
Westblaak 25
T. +31 (0)10 2829 807
OPENINGSTIJDEN