Πιστοποιήσεις

The OEKO-TEX® Standard 100

Αποτελεί μια ολοκληρωμένη πιστοποίηση για όλα τα στάδια παραγωγής των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, έτσι ώστε να εξασφαλίσει ότι το τελικό προϊόν δεν περιέχει χημικές ουσίες. Η διαδικασία πιστοποίησης περιλαμβάνει τις πρώτες ύλες, βαμμένα/ τελικά νήματα, υφαντά και πλεκτά υφάσματα, αξεσουάρ όπως κουμπιά, φερμουάρ και κλωστές ραψίματος ή ετικέτες.

Όλα τα προϊόντα της COCO-MAT είναι πιστοποιημένα και συμβατά με τα πρότυπα της OEKO-TEX.

Global Organic Textile Standard (GOTS)

Το λογότυπο GOTS έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως για τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα κατασκευασμένα από οργανικές ίνες. Ορίζει υψηλού επιπέδου περιβαλλοντικά κριτήρια σε όλο το μήκος της παραγωγικής αλυσίδας. Επίσης περιέχει και κοινωνικά κριτήρια.

Τα Λευκά Είδη καθώς και τα εκρού καλύμματα των στρωμάτων & ανωστρωμάτων γίνονται με 100% πιστοποιημένο οργανικό βαμβάκι GOTS.

 

 

Wool Mark

Το λογότυπο Wool Mark αντιπροσωπεύει την ποιότητα ενώ δηλώνει ότι όλα τα προϊόντα είναι από 100% αγνό παρθένο μαλλί.

Όλα τα προϊόντα της COCO-MAT είναι συμβατά με την πιστοποίηση Wool Mark για 100% αγνό μαλλί. Τα προϊόντα, Ανώστρωμα Καμέλια, πάπλωμα Κλέων, μαξιλάρι Σίθων, παιδικό Σίθων Ι, Φλοκάτη και τα καλύμματα των στρωμάτων και ανωστρωμάτων περιέχουν πιστοποιημένο μαλλί.

Forest Stewardship Council

FSC (Αειφορική Δασική Διαχείριση). To Forest Stewardship Council (FSC) είναι ένας διεθνής, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προωθεί την υπεύθυνη διαχείριση των δασών μέσα από τη βιώσιμη δασοκομία.

Τα ξύλινα κουφώματα και τα έπιπλα της COCO-MAT, προέρχονται από δάση που πληρούν τις 10 αρχές και τα 57 Κριτήρια του FSC, που εφαρμόζονται στα πιστοποιημένα δάση σε όλο τον κόσμο.

 

 

Sustainable Furnishing Council

To SFC είναι υπεύθυνο για την ευαισθητοποίηση προς την χρήση φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής επίπλων. Επίσης, προωθεί βιώσιμες πρακτικές μεταξύ των κατασκευαστών επίπλων, λιανοπωλητές και καταναλωτές.

Η COCO-MAT είναι ενεργό μέλος του SFC.

 

ISO 9001:2008 & ISO 14001:2009

Το εργοστάσιο της COCO-ΜΑΤ στη Ξάνθη πληροί τα κριτήρια ISO 9001 για «Σύστημα Ποιοτικής Διαχείρισης» και τα κριτήρια ISO 14001 «Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης».