Ποιότητα ή ποσότητα στα post των Social Media; Πως ορίζουμε την ποιότητα στις αναρτήσεις μας;

 

Σε αρκετές συζητήσεις που έχω κάνει με στελέχη και ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, πολλές φορές με ρωτάνε γιατί δεν θα πρέπει να ποστάρουν με έντονη συχνότητα στους social media λογαριασμούς τους. Πιστεύουν πως με την όσο πιο συχνή δημοσίευση αναρτήσεων, θα προσεγγίσουν και θα προσελκύσουν μεγαλύτερο κοινό. Η απάντηση μου σε αυτό το ερώτημα είναι ότι θα πρέπει να εξετάζουμε με λεπτομέρεια τα στατιστικά της κάθε πλατφόρμας και ανάλογα να προσαρμόζουμε τη συχνότητα των αναρτήσεων μας.

Σε ότι αφορά την ποιότητα, αυτή είναι ένας αδιαπραγμάτευτος παράγοντας καθώς αντανακλά την εικόνα της επιχείρησης μας και βέβαια μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην τελική επιλογή του υποψήφιου πελάτη μας. Και πως ορίζουμε την ποιότητα στις αναρτήσεις μας;

Ας εξετάσουμε τις κυριότερες παραμέτρους.

1. Καθαρές εικόνες και video

Προσπαθούμε να αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε video με pixel ή θολές εικόνες. Προτιμήστε να μην αναρτήσετε τέτοιας ποιότητας περιεχόμενο γιατί μόνο αποτρεπτικά θα λειτουργήσει.

 

2. Μεταφέρετε την εμπειρία διαμονής

Δώστε μεγάλη έμφαση στο να δώσετε στον υποψήφιο πελάτη σας την εμπειρία διαμονής. Προσοχή, αυτή δεν περιορίζεται μόνο στο δωμάτιο σας άλλα και στην ευρύτερη περιοχή. Προτείνω οι φωτογραφίες που θα χρησιμοποιήσετε να περιέχουν και τον ανθρώπινο παράγοντας μέσα τους (δηλαδή να εμφανίζεται και κάποιος άνθρωπος.

3. Επιλέγουμε το σωστό timing για την ανάρτηση μας

Είναι πολύ σημαντικό να επιλέγουμε οι αναρτήσεις μας να γίνονται στην κατάλληλη χρονική στιγμή για τους υποψήφιους πελάτες μας. Π.χ. για ένα στιγμιότυπο πρωινού για το κοινό της Νέας Υόρκης θα πρέπει να επιλέξουμε η ώρα δημοσίευσης να είναι όταν συνηθίζουν οι περισσότεροι Νεοϋορκέζοι παίρνουν το πρωϊνό τους και ελέγχουν τους social media λογαριασμός τους.

Κλείνοντας αυτό το άρθρο, θα ήθελα να επισημάνω ότι θα πρέπει να δίνουμε μεγάλη έμφαση στην ποιότητα των αναρτήσεων μας και βέβαια την συχνότητα αυτών να την ρυθμίσουμε μετά από ανάλυση των στατιστικών.

Ο Κύρος Ασφής είναι ο ιδρυτής της Nea Mesa Hotel Τourism Marketing & Sales η οποία εξειδικεύεται στην παροχή digital marketing υπηρεσιών σε ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις που στοχεύουν στην αύξηση των απευθείας πωλήσεων και την καλύτερη δυνατή επικοινωνία τους.

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να διαγραφείτε από την λίστα μας όποια στιγμή επιθυμείτε, κάνοντας κλικ στη λέξη «unsubscribe» που θα βρείτε στο κάτω μέρος όλων των email που στέλνουμε ή στέλνοντας μας e-mail στην διεύθυνση [email protected] . Περισσότερες πληροφορίες για την διαχείριση των προσωπικών στοιχείων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας. Πατώντας στο «Εγγραφή» δίνετε την συγκατάθεση σας ότι μπορούμε να διαχειριστούμε τα στοιχεία σας για την αποστολή των νέων μας.

Χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp για την αποστολή των ηλεκτρονικών μας νέων (newsletter). Πατώντας στο «Εγγραφή» δίνετε την συγκατάθεση σας να προωθηθούν τα στοιχεία σας στο MailChimp για να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τους Όρους Χρήσης της συγκεκριμένης πλατφόρμας.