Βιωματικός τουρισμός & εμπνευσμένη φιλοξενία στην «Αρχόντισσα των Κυκλάδων», τη Σύρο

elefthia_syros

«Γιατί μία τέτοια ευλογία, κάτι τόσο όμορφο και σε τόση αφθονία, να μην το διαδώσουμε γύρω μας, όσο πιο μακριά μπορούμε; Σε κάθε γωνιά της Γης!»

Έτσι κι έγινε!

 

Elefthia Syros… μία ιδέα που γεννήθηκε μέσα από την αγάπη της οικογένειάς μου για την “ξελογιάστρα” Σύρο ή Σύρα, όπως συνήθιζαν να τη λένε οι παλιοί. Μητέρα, η μητέρα όλων, η Ελευθερία. Νονές, οι τρεις αδερφές, η Αγγελική, η Δήμητρα και η Λυδία. Και φύλακας άγγελος ο Γιώργος, προστάτης και θεμελιωτής όλων.

Η μοίρα μας έφερε πριν αρκετά χρόνια στο νησί και δε χρειάστηκε πολύ για να μας μαγνητίσει η αύρα του, να μας μαγέψει η παράδοση, ο πολιτισμός και οι ομορφιές του. Ο καιρός πέρασε, και οι αναμνήσεις μου από τον ευλογημένο αυτόν τόπο ήταν γεμάτες φως, χρώματα, τραγούδι και χρυσογάλανη θάλασσα.

Ως εκπαιδευτικός και λάτρης των ταξιδιωτικών εμπειριών, θέλησα και γνώρισα το όμορφο νησί μας και την ιστορία του. Βόλτες σε μονοπάτια ξηράς και θάλασσας, γεύσεις, ακούσματα, θεάματα, ήθη και έθιμα, τόσος πλούτος μαζεμένος σε μία κουκίδα του Αιγαίου!

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τη γοητεία που έχει η επαφή με νέους ανθρώπους, είτε από τα μέρη μας είτε από κάθε γωνιά της Γης, με οδήγησαν στο να αφιερωθώ στην υλοποίηση της «Ιδέας».

Μεράκι, φαντασία, πολλή δουλειά κι αγάπη, τα συστατικά για τη δημιουργία του Elefthia Syros, πάνω από την γαλήνια και απάνεμη παραλία της Αμπέλας.

 

Η ετυμολογία του ονόματος Elefthia Ελεύθεια συνδέεται με το ρήμα «ελεύθω», που σημαίνει «έρχομαι, φέρω». Έτσι και το Elefthia Syros, με την εκπληκτική του θέα, την ομορφιά της φύσης που το περιβάλλει και τη ζεστασιά των ανθρώπων που το πλαισιώνουν, έρχεται να φέρει και να προσφέρει μία απρόσκοπτη εμπειρία φιλοξενίας.

Βέβαια, πάντοτε το «μότο» μου ήταν πως μόνη ίσως πάω πιο γρήγορα, με φίλους, όμως, σίγουρα πιο μακριά! Κι επειδή φιλία σημαίνει, πρώτα από όλα, να μοιράζεσαι, έτσι κι εγώ μοιράστηκα την ιδέα μας με φίλους που την πίστεψαν, την αγκάλιασαν, στάθηκαν δίπλα μας και μας στήριξαν με ενθουσιασμό.

 

Η Λίζα, η Ολυμπία, η Σοφία, ο Αντώνης, ο Φίλιππος, η Ιωάννα, η Μελίνα, η Ελένη, κάθε ένας ξεχωριστά και σε συνδυασμό, βάζοντας το λιθαράκι του, βοήθησε να πραγματοποιηθεί το όνειρο. Δείχνοντας υπομονή, θέληση, φορώντας από ένα μεγάλο, φωτεινό χαμόγελο, ενώσαμε τις δυνάμεις μας και…

…Όλα μοιάζουν καλοκαίρι σε αυτή την αγκαλιά!

 

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη λάμψη στο χαμόγελο και στα μάτια όσων έχουν επισκεφτεί το Elefthia Syros.

Το Elefthia Syros δεν είναι ένα ακόμη μέρος για διαμονή στο όμορφο νησί μας. Είναι ο παράδεισός μας!

Μία αναζωογονητική εμπειρία, όπου όλοι υπενθυμίζουμε στους εαυτούς μας, πόση ευλογία και ομορφιά κρύβεται μέσα μας και γύρω μας.

Αρκεί να μας δώσουμε την ευκαιρία να τη δούμε και να τη ζήσουμε!

www.elefthiasyros.com

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να διαγραφείτε από την λίστα μας όποια στιγμή επιθυμείτε, κάνοντας κλικ στη λέξη «unsubscribe» που θα βρείτε στο κάτω μέρος όλων των email που στέλνουμε ή στέλνοντας μας e-mail στην διεύθυνση [email protected] . Περισσότερες πληροφορίες για την διαχείριση των προσωπικών στοιχείων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας. Πατώντας στο «Εγγραφή» δίνετε την συγκατάθεση σας ότι μπορούμε να διαχειριστούμε τα στοιχεία σας για την αποστολή των νέων μας.

Χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp για την αποστολή των ηλεκτρονικών μας νέων (newsletter). Πατώντας στο «Εγγραφή» δίνετε την συγκατάθεση σας να προωθηθούν τα στοιχεία σας στο MailChimp για να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τους Όρους Χρήσης της συγκεκριμένης πλατφόρμας.