Τα μυστικά των απευθείας κρατήσεων – Μέρος 3ο Εμπλουτισμός του website με επιπλέον λειτουργίες

hotel website ntegrations hotelwise

Πέρα από τη σημασία που έχει το website ενός ξενοδοχείου για την παρουσίαση του καταλύματος, την προβολή των παροχών και την ανάδειξη της εμπειρίας που θα βιώσουν σε αυτό οι πελάτες του, η ιστοσελίδα μίας μονάδας έχει εξίσου σημαντικό λειτουργικό ρόλο.

Μέσα από το website του το κατάλυμα μπορεί να εξυπηρετήσει καλύτερα τους πελάτες του αλλά και να βελτιώσει την κερδοφορία του. Οι λύσεις και οι καινοτομίες που παρέχει η τεχνολογία των website ξενοδοχείων, δίνει τη δυνατότητα στις ξενοδοχειακές μονάδες να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, αναβαθμίζοντας παράλληλα το προϊόν τους.

Μηχανές Κρατήσεων Διαμονής

Η σημασία της διασύνδεσης μηχανής κρατήσεων διαμονής στην ιστοσελίδα του καταλύματος είναι προφανής. Μέσα από αυτή οι πελάτες μπορούν να δουν ξεκάθαρα τις επιλογές που έχουν για διαμονή, να ελέγξουν τιμές και διαθεσιμότητα και να προχωρήσουν απρόσκοπτα σε απευθείας κράτηση.

Μια μηχανή κρατήσεων ξενοδοχείου μπορεί να προστεθεί στην ιστοσελίδα τού καταλύματος είτε με ένα απλό link προς εξωτερικό σύνδεσμο, είτε με φόρμα ελέγχου διαθεσιμότητας, αλλά και ακόμη με πλήρη ενσωμάτωση της διαδικασίας κράτησης μέσα στο website του ξενοδοχείου.

Widget Σύγκρισης Τιμών

Μία από τις πλέον δημοφιλείς λειτουργίες που επιλέγουν τα ξενοδοχεία για το website τους είναι τα widget παρουσίασης τιμών. Οι συγκεκριμένες λειτουργίες εμφανίζουν τις τιμές που προσφέρει το ξενοδοχείο στο website του και τις συγκρίνουν με τις αντίστοιχες τιμές στα διάφορα κανάλια πώλησης, ώστε να αναδείξουν ως ανταγωνιστικότερη την τιμή της απευθείας κράτησης. Πρόκειται για ένα αποτελεσματικό εργαλείο που ενισχύει τις ενέργειες του ξενοδοχείου για αύξηση της κερδοφορίας.

Εργαλεία Επικοινωνίας

Ένα σημαντικό θέμα που επηρεάζει την εξέλιξη των απευθείας κρατήσεων είναι αυτό της επικοινωνίας. Η άμεση επαφή με τον πελάτη είναι βασικό συστατικό της φιλοξενίας τόσο στον πραγματικό κόσμο όσο και στη διαδικτυακή πραγματικότητα. Η πλέον συνήθης λειτουργία στα website ξενοδοχείων περιλαμβάνει τις φόρμες επικοινωνίας. Η προσθήκη όμως λειτουργίας chat δίνει τη δυνατότητα για αμεσότερη επικοινωνία και εξυπηρέτηση των ερωτημάτων των πελατών, επιδρώντας θετικά στις μετατροπές ως προς τις απευθείας κρατήσεις.

Μηχανές Κρατήσεων Εμπειριών και Υπηρεσιών

Για πολλά ξενοδοχεία η διαμονή δεν είναι το μόνο κανάλι εσόδων και αρκετές φορές δεν είναι καν το κύριο. Υπηρεσίες ευεξίας, αθλητικές δραστηριότητες, μαθήματα μαγειρικής και εκδρομές είναι κάποιες από τις επιλογές που θα μπορούσε να κλείσει αλλά και να πληρώσει ο πελάτης online. Αντίστοιχα η δυνατότητα κράτησης για τα εστιατόρια, τις εκδηλώσεις ή τα συνέδρια που πραγματοποιούνται στο ξενοδοχείο μπορεί να είναι μία επιπρόσθετη λειτουργία στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου, που υποστηρίζεται από τις αντίστοιχες μηχανές κρατήσεων εμπειριών και υπηρεσιών.

Ενσωμάτωση επιπλέον λειτουργιών στα ξενοδοχειακά website της Hotelwize

Τα website ξενοδοχείων που αναπτύσσει η Hotelwize εστιάζουν στην αύξηση των conversion, της σχέσης δηλαδή μεταξύ των δυνητικών πελατών που θα επισκεφθούν την ιστοσελίδα ως προς τον αριθμό αυτών που θα προχωρήσουν σε απευθείας κράτηση.

Πέρα από την αρχιτεκτονική που χρησιμοποιείται στο design των website ώστε να καθοδηγείται ο χρήστης να προβεί σε κράτηση, οι ιστοσελίδες της Hotelwize υποστηρίζουν μία σειρά από συνδέσεις με τις καλύτερες λύσεις τρίτων όπως μηχανές κρατήσεων διαμονής, widget σύγκρισης τιμών, υπηρεσίες chat και μηχανές κρατήσεων εμπειριών και εστιατορίων.

Η ομάδα της Hotelwize είναι στη διάθεσή σας στο www.hotelwize.com, στο [email protected]και στο 2160704050 ώστε να σας ενημερώσει σχετικά με τις διασυνδέσεις που είναι διαθέσιμες και πώς μπορείτε να αποκτήσετε ένα website που να υποστηρίζει τις πλέον δημοφιλείς λύσεις για τον εμπλουτισμό της διαδικτυακής σας υπηρεσίας.

Iason Milionis, General manager at Mozaik Hospitality & Coordinator for Hotelwize

 

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να διαγραφείτε από την λίστα μας όποια στιγμή επιθυμείτε, κάνοντας κλικ στη λέξη «unsubscribe» που θα βρείτε στο κάτω μέρος όλων των email που στέλνουμε ή στέλνοντας μας e-mail στην διεύθυνση [email protected] . Περισσότερες πληροφορίες για την διαχείριση των προσωπικών στοιχείων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας. Πατώντας στο «Εγγραφή» δίνετε την συγκατάθεση σας ότι μπορούμε να διαχειριστούμε τα στοιχεία σας για την αποστολή των νέων μας.

Χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp για την αποστολή των ηλεκτρονικών μας νέων (newsletter). Πατώντας στο «Εγγραφή» δίνετε την συγκατάθεση σας να προωθηθούν τα στοιχεία σας στο MailChimp για να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τους Όρους Χρήσης της συγκεκριμένης πλατφόρμας.