Βρείτε δημιουργικές ιδέες σήμανσης για καταλύματα Για να υπάρξει μία πετυχημένη σήμανση θα πρέπει να συνδεθεί με τη γενική ιδέα και αισθητική του κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου.

ιδέες σήμανσης για ξενοδοχεία

Μια ολοκληρωμένη μελέτη δημιουργικής σήμανσης είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που πρέπει να υπάρχουν σε ένα κατάλυμα, όσον αφορά την σωστή λειτουργία του αλλά και την ευχάριστη εμπειρία του επισκέπτη κατά την διάρκεια της διαμονής του.

Η λειτουργική σήμανση μπορεί να βοηθήσει στον εύκολο προσανατολισμό των επισκεπτών σε όλους τους χώρους του καταλύματος και έτσι:

  • αποκτούν άμεσα καλή σχέση με την επιλογή που έχουν κάνει συνδέοντας αυτόματα στο μυαλό τους ότι έχουν επιλέξει ένα κατάλυμα που είναι οργανωμένο
  • νιώθουν σίγουροι σε ποιο σημείο βρίσκονται όταν περιηγούνται ή ψάχνουν χώρους που δεν έχουν ξαναβρεθεί όπως το δωμάτιο, ένα shop in a hotel, τα spa, την πισίνα, τον παιδότοπο κ.α.
  • μπορούν με ευκολία να χρησιμοποιήσουν και να αγοράσουν τις υπηρεσίες του καταλύματος

Για να υπάρξει μία πετυχημένη σήμανση θα πρέπει να συνδεθεί με τη γενική ιδέα και αισθητική του κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου.

Οι άνθρωποι που εμπλέκονται στην μελέτη της σήμανσης και χρειάζεται να συνεργαστούν είναι ο αρχιτέκτονας,  ο διακοσμητής και στο τέλος ο γραφίστας, ο οποίος θα καταλήξει μαζί με τον διακοσμητή ή τον αρχιτέκτονα, στα υλικά. Στην πορεία, ο γραφίστας θα μπορεί να μελετήσει τους χώρους και να προτείνει:

  • ποια είναι η σωστή θέση των σημάνσεων (να είναι χρήσιμη η πληροφορία για το συγκεκριμένο σημείο)
  • ποιος είναι ο τρόπος τοποθέτησης
  • ποια η αισθητική που θα ακολουθηθεί για να ταιριάζει με το όλο concept.

Ακόμα ένα στοιχείο που είναι σημαντικό και συνδέεται με την σήμανση είναι και αυτή του brand/λογότυπου.

Στην περίπτωση αυτή η σήμανση εξυπηρετεί στην προβολή του brand στους χώρους του ξενοδοχείου ως λογική συνέχεια την εμπειρίας ως προς την εικόνα του brand, που έχει ήδη αποκτήσει ο επισκέπτης από την στιγμή που έκανε την κράτησή του. Ταυτίζεται καλύτερα, το αναγνωρίζει και ενσωματώνεται με αυτό.

Επίσης, πηγαίνοντας λίγο πιο βαθιά στο κομμάτι της προβολής του brand, παρακάτω μπορείτε να βρείτε ιδέες για το πως να προβάλετε το λογότυπό σας και να το κάνετε να το προσέξουν με επιπλέον πιο έντονους τρόπους και να αλληλεπιδράσουν με αυτό, με σκοπό την ενίσχυση της διαφήμισης του brand.

Βρείτε ιδέες με φωτογραφίες

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να διαγραφείτε από την λίστα μας όποια στιγμή επιθυμείτε, κάνοντας κλικ στη λέξη «unsubscribe» που θα βρείτε στο κάτω μέρος όλων των email που στέλνουμε ή στέλνοντας μας e-mail στην διεύθυνση [email protected] . Περισσότερες πληροφορίες για την διαχείριση των προσωπικών στοιχείων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας. Πατώντας στο «Εγγραφή» δίνετε την συγκατάθεση σας ότι μπορούμε να διαχειριστούμε τα στοιχεία σας για την αποστολή των νέων μας.

Χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp για την αποστολή των ηλεκτρονικών μας νέων (newsletter). Πατώντας στο «Εγγραφή» δίνετε την συγκατάθεση σας να προωθηθούν τα στοιχεία σας στο MailChimp για να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τους Όρους Χρήσης της συγκεκριμένης πλατφόρμας.